Otvorena izložba skulpturalnih instalacija "Bijeli Zagreb"

Izložba skulpturalnih instalacija kipara i keramičara Hanibala Salvara "Bijeli Zagreb" otvorena je danas ispred robne kuće Name na Kvaternikovu trgu u prigodi Dana domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza.

Riječ je o početku projekta koji bi do tog blagdana trebao biti postavljen na pročeljima zgrada koje od Kvaternikova trga vode prema crkvi sv. Petra, rekao je Salvaro.

Dosad je postavljeno 120 instalacija od bijelih kartonskih kutija u robnoj kući, te 26 instalacija na pročeljima Name i dviju zgrada na Kvaternikovu trgu.

Kako je najavio Salvaro, do Dana domovinske zahvalnosti na zgradama prema crkvi sv. Petra trebalo bi biti postavljeno 250 instalacija koje će biti izložene do 15. kolovoza.

Instalacija će se zvati "Bijeli Zagreb" jer je Zagreb po tom terminu prepoznatljiv od godine 1920. i tadašnjega gradonačelnika Vjekoslava Heinzela, a osim toga, bijelo simbolizira čistoću, bijelo rublje i lijepo ponašanje, rekao je Hanibal Salvaro.

Hanibal Salvaro rođen je godine 1935. u Čačku, u susjednoj Srbiji i Crnoj Gori. Srednju školu završio je u Rijeci i Zadru, a građevinski fakultet u Zagrebu i Ljubljani. Već pedeset godina živi i radi u Zagrebu.

(Hina)xsdju yjn

Pročitajte više