Ovako je govorio Škorin zastupnik: Oduvijek mi je bila želja da slijedim Titov put

SABORSKI zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić, inače poznat po prokazivanju "Jugoslavena" u javnom prostoru, u službenom se dokumentu opredijelio kao Jugoslaven, doznaju Novosti

Iako je zadnjih mjeseci velik dio svog javnog djelovanja potrošio na prikazivanje Josipa Broza Tita krvolokom, kao mladić je napisao nježnu posvetu maršalu u kojoj se obvezao da će pronositi njegovu revolucionarnu misao. Jugoslaviju je pritom nazivao "našom domovinom", obvezujući se da će je u "prvim redovima" braniti od "svih napada". 

Sve se to nalazi u Sačićevom partijskom dosjeu koji je nađen Hrvatskom državnom arhivu, a iz kojeg je razvidno da nije samo pasivno baštinio knjižicu Saveza komunista. Nakon aktivnog djelovanja u socijalističkoj omladini, bio je i uzorni komunist u radnim strukturama. 

Sačić tvrdi da te dokumente nikad nije vidio

Sadržaj njegove članske dokumentacije seže u kasne osamdesete godine i pokazuje da je, među ostalim, radio u sektoru jugoslavenske milicije zaduženom za čuvanje partijskih funkcionera i simbola jugoslavenske državnosti, od zgrade Saveza komunista do Titove vile Zagorje.

U partiju je Sačić ušao 1980. godine.

"Oduvijek mi je bila želja da postanem članom Saveza komunista Jugoslavije, da budem nosioc progresa, napretka, branioc u prvim redovima Naše domovine od svih vrsta napada, da nastavim gdje su drugi stali, da slijedim Titov put i Njegova djela. Ta želja ispunila mi se, stekao sam povjerenje drugova, radom koje ću i ubuduće opravdati, a oni su zauzvrat nagradili mene, jednom odlikom koja me potiče da još više radim i na svakom koraku izgrađujem Titovu misao", pisao je tako 1980. godine tada sedamnaestogodišnji Sačić

Što se tiče njegovog partijskog dosjea, koji su objavile Novosti, Sačić tvrdi da ga nikada nije vidio.

Na otkriće Novosti reagirao je na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti bez ispravaka. 

"Da..nažalost bio sam clan te protuhrvatske komunističke organizacije.. Postao sam  to za 'nagradu' ,kao odličan učenik u Srednjoj milicijskoj školi..i to od svoje 17 godine..(u koju sam se upisao s 14 godina). Misleći  tada da je to društveni  vrhunac  i okvir za idealno društvo..za sve dobre, pametne, poštene ,  i marljive ljude.. No, ovaj karton nikad nisam vidio niti znam da postoji..Hrvat sam ..po ocu i majci..ako to koga interesira..sve  je to i javno poznato..Nisam u tom razdoblju radio ništa nemoralno..nečasno..protunarodno, samo učio , školovao se, studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu( uz rad..o svom trosku) ..i zasnivao obitelj..

"Kompliment mi je da su to objavile velikosrpske četničke Pupovčeve Novosti"

Nisam za ništa kriv..niti ćete mi bagro natovariti nikakvu ' krivnju'.Svoje hrvatstvo( ne jugoslavenstvo)  sam milijun puta dokazao tijekom DOR-a..od ATJ Lučko..pa dalje..do kraja Rata..Kukavice bijedne..podle..udbaške.Di ste bili kad sam se godinama, s puškom u ruci ( u blatu..po kiši, snijegu,, na žegi..) hrabro, bez kalkulacija, krvavo tukao s Pupovčevim  velikosrbima, četnicima.. i umirao za Hrvatsku?  

GADOVI ZLOBNI..kriminalni..protuhrvatski, nećete me ni danas zaustaviti u borbi za bolju Hrvatsku....Ni lažima niti prijetnjama. Gamad..objavite i tko je to ( taj 'Karton') iskreirao..osmislio..tko ga potpisao ?

Kompliment mi je da su to objavile velikosrpske četničke Pupovčeve ' Novosti'..koji me u kartonu cast deklariraju Hrvatom..a čas 'Jugoslavenom'...A u ratu me ..unatoč toj mojoj 'komunističkoj' prošlosti.. redovito, u svakoj svojoj vojnoj Naredbi( poput tisuća drugih hrvatskih ratnika ) zvali  USTAŠOM.

Evo ..ovo toj četničkoj, Pupovčevoj bagri  iz ' Novosti' , najviše danas kod mene, kao hrvatskog političara u Hrvatskom saboru smeta; 'Sačićeve radikalne poruke, koje su još jučer imale doseg društvene i medijske margine, sada se iz tjedna u tjedan odašilju putem saborske govornice.'.. Ali..badava vam trud..hrvatski narod me tu izabrao...i Njemu SLUŽIM", napisao je Sačić na Facebooku. 

Da..nazalost bio sam clan te protuhrvatske komunisticke organizacije ..Postao sam to za "nagradu" ,kao odlican ucenik...

Posted by Željko Sačić on Thursday, October 8, 2020

Pročitajte više