KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ovako je izgledala molitva u Vatikanu, a ovako u Sinju

Foto: EPA/Hina

FOTOGRAFIJE iz Vatikana danas su potpuno drugačije od onih snimljenih u prepunoj sinjskoj crkvi, gdje je nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić održao misu zbog kiše.

Uslijed porasta broja novozaraženih iz dana u dana današnje misno slavlje u Sinju ipak je održano, i to unutar crkve. Većina ljudi nije nosila maske, a održavanje fizičke udaljenosti bilo je nemoguće jer je crkva bila prepuna. 

U crkvi u Sinju bili su i ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović i župan Blaženko Boban. Meštrović je uslikan bez maske, a Boban tvrdi da je imao masku i pridržavao se svih mjera.

Tijekom mise u crkvi nije bilo tradicionalnog obreda u kojem vjernici pružajući ruku jedni drugima međusobno izražavaju mir. A pričest je na poziv gvardijana Franjevačkog samostana fra Ante Čove održana nakon mise u dvorištu.

"Moram pred vama izjaviti da nisam dosljedan i da sam neposlušan. Ja sam se sve do jutros u 11 držao okvira i nastojao sačuvati sebe i vas, sad sam sve prekršio", rekao je svećenik i dodao kako se nada da se nitko nije zarazio. 

"Ja se nadam da nismo, iako bi bilo dobro upamtiti gdje smo bili 15. kolovoza od 11:05 do 12:30 pa ako se nešto pojavi, da se možete obratiti i u mom uredu dati podatke", dodao je.

Za razliku od Sinja, u Vatikanu su posjetitelji koji su došli čuti papu Franju bili na propisnoj udaljenosti, a neki su imali i maske.

Pročitajte više