Ovo su poruke Plenkovićevih ljudi o uhljebljivanju: "Bit će primljen s drugima"

Foto: Slavko Midzor, Tomislav Miletić/Pixsell

DANAŠNJI Nacional objavio je poruke iz mobitela bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića koji je uhićen 2020. godine zbog afere Vjetroelektrane.

Osim poruka koje su izmjenjivali Jakupčić i glasnogovornik vlade Marko Milić, Nacional je objavio i poruke koje su izmjenjivali Jandroković, Filipović, koji je tada bio u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma, te Krunoslav Katičić s Jakupčićem.

> Objavljeno kako glasnogovornik vlade od šefa Hrvatskih šuma traži uhljebljivanje

> Nacional: Ovo su poruke koje je bivši šef Hrvatskih šuma slao Marku Miliću

U porukama se spominje i glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Filipović i Jakupčić

Filipović: Kruno, nazovite me kad budete u prilici.
Jakupčić: Bilo je sve OK, dežuram.
Filipović: (šalje mu palac gore) Javite mi da znam što reći ljudima.
Jakupčić: Primljen je u paketu s drugima.
Filipović: Dogovoreno. Hvala.

Katičić, Kabok i Jakupčić

Nacional piše kako je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić Jakupčiću proslijedio poruku Zoltana Kaboka, glasnogovornika HDZ-a:

"Poštovani g. Katičiću, nadam se da ste uživali na domjenku. Evo samo da se nadovežem na ono što sam jučer spominjao. Radi se o Josipu Juriću, diplomiranom magistru inženjeru šumarstva, a svakako bi htio radno mjesto u struci u Hrvatskoj. Bio je na razgovoru za pripravništvo u Hrvatskim šumama. Svaka pomoć bi dobro došla. Šaljem njegov CV. Hvala puno i lp, Zoltan".

Katičić je to proslijedio Jakupčiću, a Jakupčić mu par dana kasnije odgovara: "Imenjače, Josip Jurić će raditi u Upravi šuma podružnica Zagreb".

Katičić mu odgovara: "Hvala, to je bitno. Čujemo se".

Jakupčić se dopisuje i s Jandrokovićem...

Jakupčić se često javlja i Jandrokoviću, predsjedniku sabora, kojeg oslovljava s "Predsjedniče..."  te se žali na postupanje drugih HDZ-ovaca, objavljuje Nacional.

... i sa Zvonimirom Frkom Petešićem

Nacional piše i kako je Frka Petešić kod Jakupčića intervenirao za jednu tvrtku Akuo Energy Med, ali ne vidi se u poruci zbog čega i što je tražio.

Više poruka pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Nacionala.

 

Pročitajte više