Ovce u Grčkoj tragale za svježom travom nakon poplava pa pojele 100 kg kanabisa

Ilustracija: EPA

STADO ovaca koje je tragalo za svježom hranom nakon ekstremnih poplava u Grčkoj počelo se čudno ponašati, ispričao je vlasnik. Ovce su napale staklenik u kojem se proizvodi medicinski kanabis. Vlasnik je rekao da je usjev već bio ozbiljno oštećen toplinskim valom i olujom Daniel, a ovce su samo dokrajčile "ono što je ostalo".

Ovce su pasle u poplavljenim ravnicama Tesalije, u središnjoj Grčkoj, prije nego što su krenule u staklenik u blizini grada Almirosa, gdje su pojele oko 100 kilograma kanabisa, prenosi Sky News. "Ne znam je li to za smijanje ili plakanje. Imali smo toplinski val i izgubili smo puno proizvodnje. Imali smo poplave, izgubili smo gotovo sve. A sad ovo. Krdo je ušlo u staklenik i pojelo ono što je ostalo. Ne znam što bih rekao, iskreno", požalio se vlasnik. 

U oluji poginulo 17 ljudi

Pastir je primijetio čudno ponašanje u stadu. Oluja Daniel zahvatila je Tesaliju ranije ovog mjeseca poplavivši gradove i sela i usmrtivši više od 100.000 životinja, naveli su dužnosnici. Stotine stanovnika prebačene su helikopterom ili izvučene iz poplavljenih domova u čamcima za spašavanje, dok je mnoge usjeve odnijela voda.

Kišna oluja, u kojoj je poginulo 17 ljudi, bila je najjača u zemlji otkako se prati njihova snaga, a uslijedila je nakon ljeta razornih šumskih požara. Poljoprivredna proizvodnja je ozbiljno pogođena.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis rekao je da se zemlja suočava sa značajnim izazovima zbog klimatskih promjena. Njegova vlada razmatra uvođenje dodatnih mjera pomoći onima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

Pročitajte više

 

Pročitajte više