Ovo je HDZ-ovac koji je zabranio jednodnevne kupače u Crikvenici

Grad Crikvenica

CRIKVENICA je zabranila autobusima koji dovode jednodnevne izletnike da uđu u grad bez kupljene vinjete koja stoji čak 50.000 kuna. Autobusni prijevoznici i turističke agencije stoga su odlučili da više neće organizirati jednodnevne izlete u taj grad. Umjesto toga odlazit će na druge destinacije poput Krka, Opatije i Novog Vinodolskog. Glasnogovornica grada Crikvenice Tena Peričić objasnila je da su morali donijeti takvu odluku jer im se vikendom stvarala prevelika gužva u gradu.

U agencijama tvrde da je to udarac na siromašniji sloj građana poput umirovljenika i studenata koji su odlazili na izlete već po cijeni od 80 kuna naviše.

Crikvenica je, kako nam je rekla Peričić, "već dulje razmišljala o uvođenju reda".

A tko je na vlasti u tom gradu? Odgovor je - HDZ-ovac Damir Rukavina, koji je gradonačelnik Crikvenice od 2009. godine.

Rukavina je na posljednjim lokalnim izborima, kao kandidat HDZ-a, HSP-a AS, HSS-a i HSLS-a opet pobijedio, a na čelu grada Crikvenice je od 2009. godine.

Spomenimo i kako je Rukavina u srpnju prošle godine nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Rijeci na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog zloporabe obavljanja dužnosti. Rukavina je oslobođen za drugo kazneno djelo iz optužnice kojom ga se teretilo za pokušaj utjecaja na svjedoka.

Uskok je protiv HDZ-ova gradonačelnika Rukavine u prosincu 2012. podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zloporabe obavljanja dužnosti državne vlasti zbog pogodovanja u postupku javne nabave.

Na stranicama grada Crikvenice stoji njegov kratki životopis.

Tko je Rukavina?

Damir Rukavina rođen je 31. listopada 1958. godine u Rijeci. Osnovnu i srednju školu završio je u Crikvenici, nakon čega je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike. Deset godina radio je u petrokemijskoj industriji na poslovima vođenja elektroodržavanja i elektroprocesa, a od 1992. do 2009. godine bio je privatni poduzetnik. Gradonačelnik je grada Crikvenice od 2009. godine.

Damir Rukavina bio je sudionik Domovinskog rata od 1991. pa sve do njegova završetka. Za svoj ratni put dobio je nekoliko priznanja uključujući i odličje za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Jedan je od osnivača Atletskog kluba Crikvenica (osnovan 1975.), aktivan je član lokalnog ronilačkog kluba, a više od 40 godina igra šah u kojem nosi i međunarodnu titulu FIDE-majstor.

"Građani su zadovoljni, podržavaju naše projekte, ulaganja i smjer u kojem razvijamo Crikvenicu, a to su i pokazali davši nam ponovno svoje povjerenje. Dokazali smo da znamo i želimo raditi. Još uvijek mi ne ponestaje novih ideja i energije koju mogu ponuditi svom gradu i svojim sugrađanima", rekao je Rukavina nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora.

Pročitajte više