Ovo je muškarac iz Šibenika koji je planirao ubiti političare zbog koronamjera

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

JUČER je na Županijskom sudu u Šibeniku započelo suđenje Draženu Koštanu i još dvojici za devet razbojništava u bankama i mjenjačnicama u Šibeniku i okolici.

Podsjetimo, protiv Koštana je nedavno na Općinskom sudu u Šibeniku podignuta optužnica i zbog planiranja terorističkih napada. DORH je tada objavio i podulje priopćenje u kojem je naveo kako je 53-godišnji Koštan planirao ubiti visoke državne dužnosnike, liječnike i profesore čije je fotografije skidao, a sve zbog nezadovoljstva koronamjerama. Kod sebe je imao i pravi arsenal oružja.

>> Zbog koronamjera planirao ubiti političare i liječnike. Imao adrese, slike, oružje...

DORH-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Okrivljenika se sumnjiči da je tijekom razdoblja od 27. siječnja 2020. do 1. ožujka 2022. na području Republike Hrvatske, preciznije u Šibeniku i Vodicama, zbog nezadovoljstva radom političkih vlasti u Republici Hrvatskoj i nezadovoljstva protuepidemijskim mjerama, postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske. Okrivljenika se tereti da je skidao s interneta i u memoriju tablet uređaja pohranjivao fotografije najviših državnih dužnosnika Republike Hrvatske i članova njihovih obitelji, predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika i zastupnika u Europskom parlamentu.

Okrivljenik je pohranjivao i fotografije bivših državnih dužnosnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, kao i fotografije nekoliko veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća u Republici Hrvatskoj. Okrivljenik je putem interneta i aplikacija preuzeo više videozapisa osobe, koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine u više gradova na području Republike Hrvatske pozivala građanstvo na rušenje aktualne političke vlasti u Republici Hrvatskoj", stoji u prvom dijelu priopćenja.

Nabavio je oružje i istraživao adrese stanovanja

"Dodatno, tereti ga se da je pribavio adrese na kojima stanuju najviši predstavnici izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj, kao i ravnatelji jednog zavoda i bolnice te istraživao i pohranjivao na uređaj način kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni dužnosnici i ravnatelji, kao i mjesta gdje se nalaze pojedina veleposlanstva i jedna televizijska kuća.

Okrivljenik je potom, tereti ga se, u svrhu lišenja života i napada na tijelo nositelja aktualne političke vlasti i društvenih struktura u Republici Hrvatskoj radi nabave istog, pribavio fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja.

Također, nabavio je i kod sebe držao dva pištolja i dva spremnika s većim brojem streljiva, automatsku pušku s prigušivačem i laserskim ciljnikom te veći broj pripadajućih spremnika sa streljivom, kao i dvije ručne bombe i dva noža. Okrivljenik se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih kaznenih djela", objavio je DORH.

Pročitajte više