Ovo je muškarac kojeg sumnjiče da je ocu (83) pucao u glavu

Dinko Zeko (40), osumnjičen da je jučer u Dubrovniku ubio muškarca (83), priveden je pred suca istrage. Kako je objavila policija, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je ubio muškarca s kojim je obiteljski povezan te je s njim živio u zajedničkom kućanstvu. Kako se neslužbeno doznaje, sin je ubio oca.

Policija navodi da se radi o kaznenom djelu teškog ubojstva definiranom u članku 111. Kaznenog zakona. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik.

Ispalio više hitaca u glavu i vrat 83-godišnjeg oca pa ubojstvo dojavio policiji

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo brzo pronađen u blizini kuće, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju.

Oružje pronađeno pred kućom

Vatreno oružje kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, tijelo usmrćenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice, gdje će se provesti obdukcija. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, zaključuje se u priopćenju. 

Do ubojstva policija nije zabilježila prijave za obiteljsko nasilje između oca i sina.

Nisu imali razmirice, otac bio teško bolestan?

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje i kako otac i sin nisu imali nekih težih razmirica, ili one nisu bile poznate. Navode i da je otac bio teško bolestan.

Osumnjičenog za ubojstvo se dovodi u vezu s narkoticima, no Dubrovački piše kako se nije radilo o nekim teškim ni posebno značajnim djelima.

Pročitajte više