Ovo je objavio Karamarko: "Sjena mega zločinca Tita nadvila se nad domovinom..."

Foto: Facebook

BIVŠI šef HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku je pisao o Jugoslaviji i Hrvatskoj te o posljedicama koje je, kako on smatra, ostavila Titova vladavina.

"Da je reanimacija i renesansa jugosocijalističkog, antihrvatskog mentalnog sklopa u potpunom zamahu, svjedočimo svakog dana", počinje Karamarko u podužoj objavi.

"Netko je rekao da Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ. Potpuno se slažem. Mi smo upravo ta, nekad omražena država, ali u granicama avnojevske Hrvatske. Sjena mega-zločinca Tita i svega onog što on predstavlja, nadvila se nad onim što je ostalo od željene nam domovine, za koju su živote dali naši prijatelji u Domovinskom ratu", nastavlja.

"Tzv. pomirba je bila obična prevara na koju su nasjeli naivni hrvatski domoljubi, pa i sam Franjo Tuđman. Ruka pomirbe koju je pružio, brutalno mu je iščupana. Ta i takva pomirba, zapravo je tranzicijski proces spašavanja starih komunističkih struktura i kapitala koji su pokrali i akumulirali kroz razne državne, udbaške, kosovske firme i deponirali ih na bezbroj računa po raznim egzotičnim otocima", dodaje.

"Hrvatski komunistički kapitalisti gledajući rušenje Berlinskog zida, ali i zadnje trenutke bračnog para Ceausescu, nisu dvojili oko pomirbe kao nužne potrebe za preživljavanjem. Šutili su kao bubice, educirali po Europi svoje kadrove, savladavali jezike, glumatali novovalne europske demokrate i gradili, za budućnost, potrebne im relacije", piše dalje.

"Uspjeli su naši jugoeuropejci, reanimirali su svoju religiju - titoizam"

"A mi? Naši prijatelji…? Vojničke ili policijske čizme, bojišnica i preko 15 tisuća zastavom prekrivenih lijesova.

Uspjeli su ti naši jugoeuropejci. Sačuvali su kapital, preuzeli medije i reanimirali svoju religiju - titoizam, animozitet prema hrvatskoj državi po mjeri običnog hrvatskog čovjeka, domoljuba. I eto, krug se zatvorio u ozračju perverznog apsurda.

Neki dan, neki nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc. Da mi je vidjeti te kreature i čuti njihova obrazloženja za ovo vrijeđanje zdravog razuma i glorifikaciju zla…", konstatira Karamarko.

"Slična skupina prošli je tjedan u Karlovcu priredila nestvarnu lutkarsku predstavu o liku i djelu Josipa Boljkovca, turbo gradonačelnika Karlovca u nekim vremenima. Traže da se nešto važno nazove po njemu.

Što je radio '45., '46. nije važno. Ionako je neki sudac nemušto obrazložio da je Boljkovac bio good guy. A njegovo privođenje moj politički egzibicionizam", dodaje.

"A kako bih i ja malo došao do izražaja, predlažem da ponešto urednijih ulica po hrvatskim gradovima dobiju imena po Miki Špiljku, Stanku Stojčeviću, Jovanki Broz, Đoki Jovaniću, Nikoletini Bursaću, Mirku i Slavku…

Siguran sam da će ovakva avangardna rješenja podržati sve stranke, predvođene vladajućom državotvornom", piše Karamarko.

Pročitajte više

 

Pročitajte više