Ovo je sutkinja koja je Horvatinčiću dala uvjetnu kaznu jer je - neosuđivan

Foto: Pixsell/ Duško Jaramaz

IAKO je Tomislav Horvatinčić proglašen krivim zbog nesreće u kojoj je život izgubio nautičarski bračni par Salpietro iz Italije, on ipak neće u zatvor. Naravno, osim ako ne ponovi slično kazneno djelo.

Sutkinja Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe u obrazloženju presude navela je kako je u svom svjedočenju poduzetnik u više navrata istaknuo da je jedrilicu talijanskog bračnog para vidio na vrijeme dodavši da se ponašao lakomisleno upravljajući gliserom velikom brzinom. Međutim, u izricanju presude sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti zbog kojih je Horvatinčić osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine i osam mjeseci.

"Sud je kao olakotne okolnosti cijenio žaljenje, odnos prema djelu i posljedicama djela, spremnost da naknadi štetu obitelji, činjenicu iz kaznene evidencije da je neosuđivan, te da je teškog zdravstvenog stanja, dok posebnih otegotnih okolnosti nije našao" obrazloženje sutkinje Maje Šupe piše Tris. Evidencija se, naime, briše nakon protoka vremena. O navodnom žaljenju i spremnosti da nadoknadi štetu također će još biti riječi, s obzirom da je na Trgovačkom sudu u Splitu u tijeku postupak kojim Tomo Horvatinčić od djece poginulih Talijana traži da plate štetu koju je njegov brod imao u sudaru.

Već bio osuđen zbog nesreće u kojoj je život izgubila žena

Međutim, ovo nije prvi put da je Horvatinčić osuđivan zbog nesreća koje je skrivio, a koje su rezultirale smrtnim posljedicama, a o čemu je Index već pisao. Prvo ubojstvo Horvatinčić je počinio za volanom automobila krajem osamdesetih kada je pregazio pješakinju Mandu Vučković, za što je isto dobio uvjetnu kaznu i to od šest mjeseci. Devet godina kasnije prebrzo je vozio i izazvao nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović. Dvadeset godina kasnije opet je izazvao prometnu nesreću, srećom obitelj u drugom automobilu prošla je samo s lakšim ozljedama.

Želio obeštetiti obitelj od koje je sudski tražio 214 tisuća eura

Olakotna okolnost je i ta što je, kako je rekla, bio spreman platiti odštetu obitelji poginulih Talijana. Međutim, prije nešto manje od mjesec dana kao bomba odjeknula je vijest sa suđenja ovom poduzetniku da je njegova tvrtka Santa Marina d.o.o. podnijela tužbu protiv djece supružnika Salpietro. Horvatinčićeva tvrtka tražiila je 214 tisuća eura naknade za štetu koju je u sudaru sa njihovom jedrilicom Santa Pazienza pretrpjela njegova jahta Santa Marina.

Sutkinja "u ratu" s Petrinom

> Odvjetnik: Sucu se neistinito imputira da je dio legla institucionalnog organiziranog kriminala

Maja Šupe spominjala se 2011. godine u kontekstu zajedničke tužbe protiv primoštenskog načelnika Stipe Petrine zbog kaznenog djela narušavanja časti i ugleda te klevete. Tada su, kako je u to vrijeme pisala Slobodna Dalmacija, suci Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku Dijana Jakoliš, Sasha Borak, Alisa Kale, Maja Šupe Makon i Ivan Jurišić protiv primoštenskog načelnika podigli privatnu tužbu, a Maja Šupe, Dijana Jakoliš i Ivan Jurišić su zatražili izuzeće obavljanja sudačke dužnosti u predmetima u kojima kao stranka sudjeluje Petrina.


Ne čudi stoga što se odmah nakon jučerašnjeg obrazloženja presude na Facebooku javio i Stipe Petrina

"Evo vam ih sada na ! od njih 5 dvoje jedva čekalo da napusti LEGLO INSTITUCIONALNOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA , uspjelo im. Jako sretni
ostala još trojica od kojih su dvojica dakle NOTORNI KRIMINALCI .
A da !!! zaboravio vam kazati sudbinu kaznene prijave koju su podnijeli protiv mene .
Pa odustali su i povukli tužbu !!!!
Sigurno su se bojali da se ne bi otkrili RAZMJERI NJIHOVE KORUPCIJE !!
Ali zato je "Sjajna zvijezda " sudačke profesije MAJA ŠUPE protiv mene podigla PRIVATNU tužbu a njena kolegica u KRIMINALU DUNJA LJUBIĆIĆ joj dosudila da joj moram isplatiti čak 50000 kn i troškove , naravno taj NOVI BISER sudačke profesije Dunja Ljubičić čak me i kaznila sa 1750 kn jer sam bio BOLESTAN !! To sv e potvrdila njihova sudruga u KRIMINALU SA Županijskog suda u Splitu,
Eto svi danas vidite tko je Maja Šupe i što je hrvatsko sudstvo .
zato nema prave reforme NIČEGA u RH dok se KRIMINALCI NE DETRONIZIRAJU SA POLOŽAJA BOGOVA !!!
Dobro ovo pročitajte!!", napisao je Petrina na svom Facebook profilu.
 

Pročitajte više