Ovo je učitelj heroj koji je spriječio tragediju u školi u Srbiji

Foto: Facebook

U SREDNJOJ ekonomskoj školi "Vuk Karadžić" u srpskom mjestu Velika Plana danas je izbjegnuta tragedija koju je spriječio nastavnik svladavši naoružanog muškarca koji je na sat upao s automatskom puškom i eksplozivnim napravama.

Nastavnik heroj je Slavoljub Stojadinović koji je srpskim medijima ispričao detalje.

Hrvao se s napadačem, u naguravanju ispaljena dva hica

"To se dogodilo za vrijeme šestog sata. Pozvala me moja učenica da dođem iz dvorane za tjelesni odgoj i rekla da je osoba s oružjem kod njih u učionici. Istrčao sam iz dvorane, pokucao na vrata i vidio kolegu koji je sjedio za katedrom. S desne strane sam ugledao lice s oružjem i torbom punom eksploziva. Pitao sam ga tko je on, ali nisam odgonetnuo odgovor", rekao je Stojadinović.

Tada je naredio djeci da izađu. Krenula je borba s napadačem kojeg je uspio savladati, pri čemu je ozlijedio ruku. U naguravanju su ispaljena dva hica.

Napadač je nesmetano ušao unatoč kamerama

Škola nema zaštitare, ali ima kamere. No napadač je svejedno uspio ući.

"Školski policajac u tom trenutku nije bio u školi. Napadač je ušao u školu sa svim tim napravama dok su čistačice čistile", nastavio je Stojadinović i dodao da su djeca bila taoci 15-ak minuta, dok se on nije pojavio.

Kako doznaju srpski mediji, napadač je 46-godišnji Goran T., psihički poremećena osoba. Htio je napraviti talačku krizu u školi, a kod njega su pronađeni još pištolj, eksploziv i ručna bomba.

Nakon napada odveli su ga u bolnicu gdje je zbrinut.

Pročitajte više