Ovo je bilježnica koju je HDZ u Dardi podijelio učenicima

Foto: Facebook

OSNOVNOŠKOLCE u Dardi, općini iznad Osijeka, na školskim klupama dočekale su bilježnice s motivom hrvatske zastave, vojnika i natpisom "Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili, nemamo ništa s tim".

Poklon je to od Općine kojom od 2005. godine upravlja HDZ-ovac Anto Vukoje. 

HDZ Općine Darda prozvao ženu koja je upozorila na dizajn bilježnice, u komentarima na njenom privatnom profilu

Na svom privatnom Facebook profilu prikaz bilježnice objavila je sestra jedne od učenica i pritom se usudila kritizirati dizajn korica, na što joj se u komentarima javio HDZ Općine Darda sa svoje službene Facebook stranice i poručili su da joj da je to što joj se dizajn ne sviđa - njena sramota. 

"Gospođo, to je vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite! Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik, onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune! Lp", napisali su joj u komentaru. 

A evo i njene objave u kojem je ispričala što planira s bilježnicom napraviti. 

"Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže: 'Dobili smo bilježnice u školi.' Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam što i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika što profesora i ostalih zaposlenika škole. Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između 'naših' i 'njihovih', Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu", poručila je Kristina Dobi.

"S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to neće nositi u školu"

Ravnatelj kaže da on nema veze s tim i da je Općina sve osigurala, dizajnirala i dovezla

Za pojašnjenje smo kontaktirali ravnatelja osnovne škole, Janoša Bonija. 

"Ja sam bez komentara na to. Obratite se Općini, oni su dizajn odobrili i dijelili, mogli su tako dijeliti i ispred zgrade škole, ja sam im samo dao prostor. Dogovor je da oni to dovezu i da se da djeci. Škola s tim nema ništa, jedino sam dao mjesto da se to podijeli. Iz Općine nas samo pitaju brojno stanje učenika od 1. do 8. razreda, oni to financiraju, i udžbenike i sve ostalo, pa tako i bilježnice. Škola nema s tim ništa, ama baš ništa", naglasio je Boni. 

Kao što nas je i uputio, tako smo i napravili. Kontaktirali smo Općinu, no načelnik nije bio na radnom mjestu. Žena koja se javila na telefon odbijala nam je dati njegov službeni broj mobitela. 

Zvali smo HDZ-ova načelnika koji stoji iza ovoga, za vrijeme radnog vremena nije u uredu 

Pitali smo je pet puta, pa nam je poklopila slušalicu. 

Opet smo nazvali i opet tražili načelnika. Ponovno smo upitali da nam da njegov broj mobitela, službeni broj, onaj s uređaja koji su kupili građani, karticu i bonove i tarifu koje građani plaćaju kako bi za vrijeme radnog vremena mogao davali informacije koje građani traže. Gospođa je opet rekla da ne želi dati broj i na telefon nam je dala pročelnika, koji nam također nije htio dati službeni broj mobitela načelnika Darde. 

Pitali smo pročelnika zašto ne želi. Ovako je tekao razgovor. 

"Šta trebate?" pitao je. 

"Načelnika, gospodina Antu Vukoju", odvratili smo. 

"Nije ovdje", kazao je pročelnik. 

"Možemo li dobiti njegov službeni broj mobitela?" pitali smo.  

"Ne možete" rekao je uz podsmijeh. 

"A zašto?" upitali smo. 

"Možete reć' nama u čemu je problem, ali broj mobitela ne možete dobit'. Ne možete zato što ako bismo svakome dali broj mobitela, da ga svi zovu zbog svakakvih ***, onda...", objasnio je.  

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio

Pročitajte više