Imamo imena MMA napadača iz BMW-a. Jedan je bivši reprezentativac, tata mu član HDZ-a

Foto: Screenshot Nova TV

NE STIŠAVAJU se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, radi se o MMA borcima. Na Platku su pretukli HGSS-ovce i jednu djevojku.

 

Pušteni na slobodu

Unatoč tome što je riječ o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

Policija je zasad trojac starosti 21 i 22 godine prijavila tek za remećenje javnog reda i mira. Konkretno, prijavili su ih da su počinili prekršaj iz čl. 6. Naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. zbog čega će, kako navodi PU primorsko-goranska, biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

Kako neslužbeno doznajemo iz policije, čeka se kvalifikacija ozljeda kako bi se utvrdilo hoće li i za kakvo kazneno djelo biti prijavljena trojica istreniranih boraca koji su tukli HGSS-ovce i ženu na Platku. Iz policije kažu kako u ovom slučaju nije bilo ranijeg planiranja te da je to, uz to što se čekaju kvalifikacije ozljeda koje određuju težinu djela, razlog što su napadači na slobodi.

Kako je objavila policija, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, i to zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. 

HGSS-ovac je rekao da to ne može učiniti, na što su ga 21-godišnjak i još dvojica iz auta prvo verbalno, a potom i fizički napali. Policija navodi kako su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe te da je pritom troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka.

Policija je u priopćenju navela kako se kriminalističko istraživanje nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja te da će po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.

Doznali smo tko su napadači

Kako smo doznali, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. 

BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. 

Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove. 

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. 

Bio mladi hrvatski skijaški reprezentativac, skijao i za Tursku pa prešao u MMA. Hvalio se disciplinom

Kasnije je potpuno prešao u MMA. Lani je dao intervju za Novu TV. Ispričao je da je bio član mlađih uzrasta hrvatske skijaške reprezentacije, kasnije je skijao i pod turskom zastavom, ali da je usporedno trenirao i MMA. Od skijanja je odustao i krenuo graditi MMA karijeru.

"Nastupam za FK Dynamite pod Mladenom Kujundžićem. Bavio sam se skijanjem do 18. godine. Bio sam član hrvatske reprezentacije do 16 godina, ali sam kasnije skijao za Tursku. S borilačkim sportom sam započeo negdje sa 16 godina. Kad sam shvatio da skijanje ide silaznom putanjom, kad sam shvatio kako će se stvari odigrati sa savezom, prvo hrvatskim pa turskim, više sam se uključio u borilački sport", započeo je.

U tom se intervjuu hvalio - disciplinom.

"Disciplina koju sam donio iz skijanja mi puno pomaže. Rano buđenje, na planini si sam, nemaš koga, hladnoće su velike i vojnički je režim totalno. U MMA-u si uvijek doma, prijatelji, izlasci su nadohvat ruke i puno je teže ostati u fokusu", govorio je Luka Tiriel Abramović. 

Otac Luke Abramovića je član HDZ-a, bio je izaslanik na Općem saboru HDZ-a

Dražen Abramović, otac Luke Abramovića, član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici stranke.

Bio je kandidat za županijski odbor HDZ-a Primorsko-goranske županije i za izaslanika te županije na Opći sabor HDZ-a. U županijski odbor nije prošao, no zato je izabran kao izaslanik na Opći sabor HDZ-a.

Uz to je šef u Hrvatskim šumama, tvrtki koja je od jučer u središtu afere s porukama o uhljebljivanju u kojoj se spominje vrh Plenkovićeve vlade. Dražen Abramović je upravitelj šumarije Crni Lug. 

Detalji brutalnog napada

HGSS-ovci i djevojka brutalno pretučeni, tri napadača zasad puštena samo s prijavama za remećenje javnog reda i mira

Kako je jutros objavio Novi list, napad je krenuo kad je mladić s djevojkom HGSS-ovcu zapriječio prolaz i zahtijevao da motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao te je on ostao ležati u nesvijesti.

Incident je vidio jedan od gostiju obližnjeg bara te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je došao u pomoć napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacili na pod i nastavili cipelariti. 

Jedna ženska osoba je htjela zaustaviti iživljavanje i pomoći, no zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, nastavili su cipelariti pomagača cijelo vrijeme, vičući: "Mi smo borci. Znate vi tko smo mi", objavio je Novi list. Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka. No brzo ih je pustila. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više