Ovo su transparenti s prosvjeda ispred HDZ-a: "Nećemo plaćati karticama"

Foto: Karlo Klasic, Nika Sukser/INDEX, Matija Habljak/PIXSELL

NA Trgu žrtava fašizma, gdje se nalazi Središnjica HDZ-a, održan je danas prosvjed pod nazivom ''Dajemo vam otkaz'', na kojem su prosvjednici tražili ostavku vlade, raspisivanje prijevremenih izbora i referendum o izbornom zakonu.

Oko fontane na Trgu žrtava fašizma okupilo se par tisuća prosvjednika, koji nose transparente s porukama poput "Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu", "Opet ste pokrali Inu", "Raseljena mladost je vaš uspjeh" i "Visoke cijene energenata su umjetno stvorene".

Prosvjednici su imali i transparente na kojima su bile ispisane poruke protiv "digitalnog eura", plaćanja karticama i WHO-a.

Bilo je tu i više antivakserskih poruka, kao i transparent s natpisom "Rusija nije neprijatelj".

Dio okupljenih je nosio transparente s natpisima koji su pozivali na oslobađanje Marka Franciškovića koji je optužen za poticanje na terorizam.

Organizatori prosvjeda iz inicijative Slobodni zajedno poručuju da je narod poslodavac vladi, stoga joj ima pravo dati otkaz zbog lošeg upravljanja državom.

Premijer Andrej Plenković ocijenio je uoči prosvjeda da iza njega stoji "ekipa antivaksera koja je organizirala prosvjede u vrijeme covid-krize", misleći na tzv. ''Festival slobode'' koji je u dva navrata održan na Trgu bana Josipa Jelačića, u rujnu 2020. i 2021.godine.

Tina Perić iz inicijative Slobodni zajedno poručila je da je "riječ antivakser medijski spin koji se koristi kako bi se dodatno podijelio hrvatski narod''. 

''Građani moraju biti svjesni da se politike koje se provode na globalnoj razini također prelijevaju na hrvatski narod'', dodala je Perić.

 

Pročitajte više