Ovo su žrtve napada u Kanadi: Starješina zajednice, majka petero djece...

Foto: Policija Saskatchewana

POLICIJA pokrajine Saskatchewan u Kanadi objavila je identitete i fotografije žrtvi ubijenih u napadu prije nekoliko dana, kada su braća Damien Sanderson i Myles Sanderson noževima ubili 10 osoba te ranili 18 ljudi.

U međuvremenu je Damien pronađen mrtav, dok je drugi brat još u bijegu i čeka ga optužba za ubojstvo.

Ubijena majka petero djece

Objavljeno je da je ubijen starješina iz domorodačke zajednice koji je radio kao savjetnik za ovisnost, ali i majka petero djece te udovac koji je dane provodio volontirajući, prenosi Guardian.

Žrtve napada su: Thomas Burns (23), Carol Burns (46), Gregory Burns (28), Lydia Gloria Burns (61), Bonnie Burns (48), Earl Burns (66), Lana Head (49), Christian Head (54), Robert Sanderson, (49) i Wesley Petterson (78). 

Žrtve napada postali heroji svoje zajednice

Sve žrtve su bile dio domorodačke zajednice James Smith Cree Nation, osim Pettersona koji je živio u susjednom selu Weldon u sjevernom Saskatchewanu.

Žrtve su također zapamćene kao heroji svoje zajednice, od kojih su se neke od njih žestoko borile da zaštite druge kada je napad počeo u nedjelju rano ujutro.

"Moj brat Earl Burns bio je pravi heroj. Borio se do smrti kako bi zaštitio svoju obitelj", rekla je Deborah McLean lokalnim medijima.

Pročitajte više