Ovo su žrtve napadača iz Sydneyja. Majka dvoje djece, kći milijunaša, zaštitar...

Dawn Singleton Foto: Facebook

Napadač, kojeg je policija identificirala kao 40-godišnjeg Joela Cauchija, jučer je nasmrt izbo nožem šestero ljudi u trgovačkom centru u Sydneyju. Od šest ubijenih pet su bile žene. Među stradalima su majka dvoje djece, zaštitar i kći milijunaša.  

Majka dvoje djece Jade Young (47) je bila članica spasilačkog kluba Bronte Surf Life Saving. "Mnoge članove kluba je pogodila smrt naše Jade. Ovaj tragičan događaj utjecat će na svakoga od nas. Potičemo vas da potražite podršku obitelji, prijatelja, kolega članova kluba", poslao je danas klub poruku članovima, a prenosi News.com.au

"Faraz Tahir je potražio utočište u Australiji prije samo godinu dana"

Muslimanska zajednica je za preminulog 30-godišnjeg zaštitara kazala da je tragično izgubio život dok je služio javnosti. "Faraz Tahir je potražio utočište u Australiji prije samo godinu dana, bježeći od progona u svojoj rodnoj zemlji Pakistanu", stoji u priopćenju. 

"Ubrzo je postao dio naše zajednice, poznat po svojoj nepokolebljivoj predanosti i ljubaznosti. Naše misli i molitve su s Farazovom obitelji i voljenima u ovom teškom trenutku, kao i sa svim drugim žrtvama i njihovim obiteljima. Izražavamo najdublju sućut", dodaje se. 

"Prošlog tjedna je kupila vjenčanicu"

Među žrtvama je i kći poduzetnika milijunaša. Dawn Singleton (25) je bila u trgovačkom centru kada ju je Cauchi nasmrt izbo nožem. Radila je kao asistentica za internetsku trgovinu u dućanu White Fox Boutique, a prethodno je studirala digitalne i društvene medije.  

"Tijekom vikenda izgubili smo ne samo zaposlenika već i nekoga koga smo doživljavali kao člana obitelji. Svi smo shrvani ovim gubitkom. Dawn je bila draga osoba dobrog srca koja je imala cijeli život pred sobom. Bila je stvarno nevjerojatna. Izražavamo sućut njezinom partneru, obitelji Singleton i njezinim prijateljima", stoji u priopćenju trgovine. 

Singleton se ove godine trebala udati za svoju "ljubav iz djetinjstva". Neimenovana prijateljica rekla je za Daily Telegraph da je otišla u trgovački centar kupiti šminku za vjenčanje. "Prošlog tjedna je kupila vjenčanicu", dodala je. 

"Želimo izvijestiti da je beba nakon višesatne operacije u stabilnom stanju"

U napadu je ubijena i Ashlee Good (38). Napadač je također izbo njenu devetomjesečnu kćer koja je zadobila ozbiljne ozljede, ali se nalazi u stabilnom stanju u bolnici. "Tugujemo zbog gubitka Ashlee - prekrasne majke, kćeri, sestre, partnerice, prijateljice, izvanredne osobe", izjavila je njezina obitelj. 

"Želimo izvijestiti da je beba nakon višesatne operacije u stabilnom stanju. Jako smo zahvalni na stručnoj brizi i pažnji medicinskog tima u Dječjoj bolnici u Sydneyju", dodala je. 

"Želimo zahvaliti hitnim službama i dvojici muškaraca koji su se brinuli za njenu kćerkicu kada Ashlee više nije bilo. Sada se moramo nositi s time što se dogodilo. Zamolili bismo za mir i privatnost", navodi obitelj ubijene Ashlee Good. 

Policija Novog Južnog Walesa je jutros priopćila kako pruža podršku bližnjima stradalih, da dvoje žrtava, izgleda, nema obitelji u Australiji i da pokušavaju preko agencija u inozemstvu doći do njih.

Pročitajte više