oživljena scena vinkovačkog kazališta ´joza ivakić´ nakon 12 godina stanke

Nakon gotovo 12godišnje stanke vinkovačko gradsko kazalište ´Joza Ivakić´ 11. će siječnja oživjeti kazališnu scenu u tom gradu premijernom izvedbom predstave ´Svinje´, prema romanu Tomislava Zajca, a u režiji Ozrena Prohića.L

Riječ je o ´crnoj komediji´ koja će se vjerojatno svidjeti mladoj publici, rečeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji u Vinkovcima. Plakat, vizualni identitet za predstavu, radio je Vinkovčanin Dubravko Mataković, akademski slikar i strip-majstor. Scenografiju potpisuje Dubravko Sertić, a kostimografiju Irena Sušac.

U predstavi nastupaju Tatjana Bertok Zupković i Anita Schmidt, glumice HNK Osijek, te vinkovački glumac amater Bruno Wendling.

Zbog nedostatka financijskih sredstava i rada u dosta lošim uvjetima predstava je jednim dijelom rađena u Osijeku, a završni dio u Vinkovcima.

Ivica Zupković, ravnatelj gradskog kazališta ´Joza Ivakić´, naglasio je da su se glumci, zajedno s Ozrenom Prohićem, prihvatili tog posla upravo zbog želje da se nakon toliko godina oživi rad tog kazališta.

Uz predstavu organizirat će se i promocija knjige Tomislava Zajca po čijoj je drami predstava napravljena, a također i izložba fotografija Večernjakova fotoreprotera, Vinkovčanina Dražena Bote. Riječ je o izložbi fotografija iz kolekcije foto-animalistike pod nazivom ´Svinje´. Same fotografije su i dio scenografije Dubravka Sertića.

Premijera predstave održat će se u subotu, 11. siječnja, u 20 sati u gradskom kazalištu ´Joze Ivakić´ u Vinkovcima.

Pročitajte više