Pala balkanska narko mafija u Francuskoj i Monaku. Vođa je Srbin s hrpom nekretnina

Ilustracija: Shutterstock

U Monaku i Francuskoj je razbijena kriminalna grupa porijeklom s Balkana. Kriminalci su pali nakon opsežne istrage tamošnjih policija, a uhićeno je 19 ljudi pod sumnjom za kriminalne aktivnosti kao što su trgovina drogom i oružjem te pranje novca preko lažnih kompanija. 

BFMTV piše da je 13 osoba uhićeno u Francuskoj i još šest u Monaku prošlog utorka u okviru velike operacije policije. Navode da je istragu provela Nacionalna nadležnost za borbu protiv organiziranog kriminala.

Tijekom pretresa policija je zaplijenila dva pištolja, nešto više od 19.000 eura u gotovini, satove, luksuzne predmete i blindirani Audi A8.

Kriminalci komunicirali preko aplikacije Sky

Kriminalci su "pali" zahvaljujući aplikaciji Sky ECC. Njihove razgovore su istražitelji snimili te otkrili kriminalnu mrežu uspostavljenu na jugoistoku Francuske. Uvozili su ogromne količine droge za francusko i europsko tržište.

Poruke su razmjenjivali između veljače 2020. i veljače 2021., a na osnovu tih poruka je identificiran vođa grupe koji je srpskog porijekla.

Umiješani i u trgovinu oružjem

Njih 11, uključujući nedavno umirovljenog policajca koji je radio u pravosudnoj policiji Monaka, izvedeni su pred istražnog suca u ponedjeljak navečer te su optuženi po više točaka.

Za devetero osumnjičenih je određen istražni zatvor. Le Parisien piše da je ova banda, čiji su članovi i državljani Srbije, bila umiješana i u trgovinu oružjem. Francuski medij piše da su među ostalim prodavali mitraljeze i jurišne puške.

Francuski mediji: Vođa mafije je Srbin Branimir V.

Francuski mediji pišu da je vođa mafije Srbin Branimir V., poznat po nadimku Braco. Navode da je on u Francuskoj poznat kao moćni poduzetnik i vlasnik velikog broja mnogih luksuznih nekretnina, ali i agencija za nekretnine.

"U pitanju je Branimir V. zvani Braco koji živi u Francuskoj od 2000. godine. Tijekom godina je uspio izgraditi malo carstvo nekretnina na Azurnoj obali. Porijeklom iz Srbije, Braco je investirao u različite nekretnine, uključujući zemljište, stanove i luksuzne vile. Također, ima deset kompanija za nekretnine", piše Le Parisien.

Pročitajte više