Paladina: Drago mi je što više nisam ministar

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je otvorio istragu protiv bivšeg ministra graditeljstva Ivana Paladine na temelju prijave Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH). Rješenje o provođenju istrage još nije pravomoćno. Do postupka je došlo nakon što je IGH podnio kaznenu prijavu protiv Paladine i dvojice bivših članova Uprave IGH Tomislava Đurića i Olivera Kumrića. Paladina je bio šef Uprave IGH.

Sudac istrage je sada nepravomoćnim rješenjem pokrenuo kazneni postupak u kojem se sumnja da su Paladina, Đurić i Kumrić oštetili IGH za oko 250.000 eura, objavio je N1. U rješenju o otvaranju istrage navodi se da su njih trojica to učinili jer su ispod cijene prodali nekretnine IGH u Ulici Petra Grgeca 4 u Zagrebu.

Riječ je o nekretninama čija je vrijednost bila procijenjena još 2012., a kada su ih 2016. prodavali, trojac nije napravio novu procjenu.

Paladina je za Dnevnik Nove TV komentirao otvaranje istrage protiv njega.

Paladina: Nikakva šteta društvu nije napravljena

"Radi se o prodaji posljednjih preostalih garažnih parking mjesta u jednoj zgradi koju je IGH gradio 2008. godine, dakle davno prije nego sam ja postao predsjednik Uprave", rekao je bivši ministar Paladina za Dnevnik Nove TV. Dodaje da su sve prijave protiv njega prije bile odbačene.

Paladina vjeruje da je napravio dobar posao baš zato što ih se nakon dugo vremena konačno uspjelo prodati. "Vjerovnik, založni vjerovnik kome su svi ti novci otišli i kome bi otišli i da je bila postignuta veća cijena je konačno cijeli dug prema IGH-u otpisao, tako da nikakva šteta društvu nije napravljena", govori Paladina.

"Ne vjerujem u nekakve moćne ljude u pozadini"

Paladina kaže da mu je drago da više nije ministar te da ne vjeruje da mu je ovo netko namjerno izvukao iz ladice.

"Ja vam u te stvari previše ne vjerujem, u nekakve sad moćne ljude u pozadini. Možda je samo neka proceduralna pogreška. Sigurno da je mojoj obitelji sada lakše, a i onda bi im bilo lakše, da nisam ministar", kazao je Paladina za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte više