Palestina upozorava: "Trump objavljuje rat milijardi i pol muslimana i milijunima kršćana"

Screenshot: YouTube
 
GLAVNI palestinski predstavnik u Velikoj Britaniji Manuel Hassassian izjavio je da bi priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela značilo objavu rata.
 
Donald Trump izazvao je oštre kritike iz cijelog svijeta nakon što je viši službenik njegove administracije najavio da namjerava proglasiti Jeruzalem glavnim gradom Izraela u srijedu. Glavni predstavnik Palestine u Britaniji Manuel Hassassian upozorio je da bi taj potez značio da objavljuje rat na Bliskom istoku:
 
"Ako kaže ono što namjerava i proglasi Jeruzalem glavnim izraelskim gradom, to će biti poljubac smrti mirovnim pregovorima", rekao je u razgovoru za BBC radio.
 
"Svijet će platiti cijenu bilo kakve promjene u statusu Jeruzalema"
 
"On objavljuje rat na Bliskom istoku, objavljuje rat protiv jedne i pol milijarde muslimana i stotina milijuna kršćana, koji neće prihvatiti da svetišta spadnu pod potpunu vlast Izraela", izjavio je Hassassian.
 
Savjetnik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa također je izjavio da bi Trumpovo priznanje Jeruzalema kao glavnog grada značilo "potpuno uništenje mirovnih pregovora". Savjetnik Mahmoud Habash dodao je da će "svijet platiti cijenu bilo kakve promjene u statusu Jeruzalema".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jeruzalem, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jeruzalem. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više