PALESTINSKI PREMIJER PREDSTAVIO ARAFATU SVOJU VLADU

Palestinski premijer Mahmud Abas predstavio je predsjedniku Palestinske samouprave Jaseru Arafatu popis ministara, članova njegove buduće vlade, javlja u nedjelju agencija France Presse pozivajući se na palestinske službene izvore.

Na popisu se nalazi pukovnik Mohamed Dahlan, bivši šef za preventivnu sigurnost u pojasu Gaze kojem je Abas namijenio ključno mjesto u novoj vladi, zaduženo za sigurnost.

Međutim, Arafat nije zadovoljan tim imenovanjem, koje podržava Washington, i htio bi da na to mjesto bude imenovan netko tko nije tako blizak Abasu.

Abas je također predložio za ministra informiranja Nabila Amra, dužnosnika pokreta Fatah, koji od izbijanja Intifade u rujnu 2000. godine nije štedio kritike prema predsjedniku palestinske samouprave.

Sadašnji ministar informiranja Jaser Abed Rabo će biti ministar bez lisnice kao i sadašnji glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat.

Središnji odbor Fataha bi u nedjelju trebao raspravljati o sastavu nove vlade koja treba dobiti odobrenje Arafata i Palestinskog zakonodavnog vijeća (parlament) prije nego što preuzme dužnost.

(Hina) bis nab

Pročitajte više