PALIKOVIĆ GRUDEN: SKUPŠTINA NIJE SUORGANIZATOR regionalne konferencije

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković Gruden izjavila je da Skupština nije suorganizator danas održane regionalne konferencije "ZagrebSarajevoBeograd prema Europi", te da je "greška ako u pozivu stoji da jest". L

"Skupština nije ni organizator, ni suorganizator regionalne konferencije jer za to (Skupština) treba donijeti odluku", izjavila je Paliković Gruden Hini, zamoljena da komentira današnje izjave predsjednika klubova HIP-a, HB-a i HSP-a.

Oni su na konferenciji za novinare rekli da je Skupština suorganizator Regionalne konferencije mimo znanja gradskih zastupnika, zbog čega su klubovi HIP-a i HB-a najavili da će tražiti opoziv predsjednice Skupštine.

Paliković Gruden je rekla da su organizatori danas održane Regionalne konferencije nevladine udruge Centar za regionalizam iz Novog Sada (Srbija i Crna Gora) i Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba, uz potporu njemačke Zaklade Konrad Adenauer.

"Ja sam, kao predsjednica zagrebačke Gradske skupštine, na Regionalnoj konferenciji ugostila svoje kolegice iz Beograda i Sarajeva", rekla je Paliković Gruden.

Navela je da podupire rad konferencija o toleranciji među ljudima, ljudskim pravima i suradnji među gradovima.

Također je rekla da najavljeni sporazum o međuetničkoj suradnji, koji je predložio Centar za regionalizam iz Novog Sada, na današnjoj regionalnoj konferenciji nije potpisan jer nije prošao proceduru u gradskim poglavarstvima i skupštinama sva tri grada.

(Hina) bma jn

Pročitajte više