Paliković Gruden: u HNS-u nema nesuglasica oko ujedinjenja s Librom

Potpredsjednica zagrebačkog HNSa Morana Paliković Gruden danas je ustvrdila da u gradskoj organizaciji te stranke nije bilo nesuglasica oko skorog ujedinjenja s Librom, kako je objavljeno u dnevnom tisku.

"U zagrebačkom HNS-u nije bilo nesuglasica oko stranačkog ujedinjenja, a sve odluke donesene su zajednički", kazala je Paliković Gruden na zajedničkoj konferenciji za novinare s predstavnicima zagrebačke Libre, na kojoj je najavljeno ujedinjenje tih stranaka.

Predstavnici gradskih ogranaka Libre i HNS-a očekuju da će ujedinjenjem ojačati svoje političke pozicije u glavnom gradu, a ističu da zajedno mogu ponuditi programe koji će podići kvalitetu života Zagrepčana.

U HNS-u kažu da će, unatoč lošem rejtingu Libre u Zagrebu, ujedinjenjem s tom strankom u gradsku organizaciju doći poznati političari poput Gorana Granića i Joze Radoša, čije će potencijale, smatraju, zasigurno prepoznati i građani.

Osim toga s Librom će u novu stranku ući i velik broj studenata i mladih, što je također potencijal koji može privući birače, ocijenila je potpredsjednica zagrebačke Libre Vesna Leiner.

Sabor ujedinjenja dviju stranaka trebao bi se održati u nedjelju 6. veljače, a u Libri i HNS-u ističu da spajanje građanskog centra predstavlja važan događaj za politički život Hrvatske i Zagreba.

(Hina) xam yaz

Pročitajte više