Pančić s udrugama iz Domovinskog rata proslavio 11. obljetnicu međunarodnog priznanja RH

MINISTAR hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivica Pančić i predstavnici Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata danas su u povodu 11. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske položili vijence i zapalili svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu, kod Velikog križa u Aleji branitelja na Mirogoju i kod grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata kod zagrebačkog Krematorija.


Jedanaesta obljetnica međunarodnog priznanja sigurno je jedan od najvećih nadnevaka u hrvatskoj povijesti i prvi sretan dan nakon brojnih zbivanja 1991., rekao je ministar Pančić.


Istaknuo je kako se s tim datumom može mjeriti jedino 5. kolovoza 1995. kad je oslobođen najveći dio Hrvatske, a stvoreni su i uvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, dodao je.

Međunarodno priznanje Republike Hrvatske plod je hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja i čitavog hrvatskog naroda. Da toga nije bilo, tko zna kakva bi bila hrvatska povijest, rekao je Pančić, dodavši da Ministarstvo s udrugama iz Domovinskog rata posebno proslavlja tu obljetnicu i u Zagrebu i u svim županijama.

Pročitajte više