Panika na trajektu: Policiji lažno dojavio da je na brodu muškarac koji će raznijeti plinsku bocu

Foto: FaH, 123rf

41-GODIŠNJAK je u nedjelju policiji lažno dojavio da se na trajektu koji je isplovio s Kaprija nalazi 38-godišnji muškarac koji će aktivirati plinsku bocu.

Osumnjičen je za kazneno djelo lažne uzbune te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Muškarac je kako javlja Sibenik.in policiji dojavio ime i prezime muškarca za kojeg je tvrdio da će aktivirati bocu te uzbunio šibenske hitne službe.

Odlučili su ne zaustavljati brod negdje na pučini, nego pričekati dok ne dođe u šibensku luku, ali su cijelo vrijeme bili u kontaktu sa zapovjednikom broda tvrtke Jadrolinija, koji vozi na liniji 532.

Na gatu Vrulje, putnike je dočekala policija i brzo identificirala 38-godišnjaka, koji nije imao pojma što se događa, niti je kod sebe imao plinsku bocu.

Kriminalističkim istraživanjem u postaji pomorske policije utvrđeno je da mu je 41-godišnjak smjestio i lažno prijavio kazneno djelo kojim je uzbunio hitne službe i ostale putnike.

Što ga je motiviralo da to učini, nije nam poznato.

Nakon par dana, policija je, tragom poziva s mobitela, došla do njega i kazneno ga prijavila za djelo lažne uzbune. Zakonodavac je za to djelo namijenio i do tri godine zatvora.

Pročitajte više