Panika u Ohiu: Deseci lavova, tigrova i vukova slobodno šeću ulicama, vlasnik pronađen mrtav

DESECI životinja, uključujući lavove, tigrove, medvjede i vukove slobodno šeću ulicama američke savezne države Ohio nakon što su, navodno, pušteni s farme s divljim životinjama.

Službe za divlje životinje i policajci love životinje. Već su ubili 25 životinja, a lokalnom stanovništvu su naredili da ostanu u svojim kućama. Vlasnik farme pronađen je mrtav uz nekoliko otvorenih kaveza. Oko farme su postavljene ograde, piše AFP.

Pobjeglo 48 divljih životinja

"Naš prvi zadatak je zaštititi stanovništvo", kazao je šerif okruga Muskingum, Matt Lutz, te dodao kako škole danas neće raditi. Incident je počeo jučer oko 17:30 sati po lokalnom vremenu kada su policiji stanovnici počeli javljati o pojavi divljih životinja.


Policija je kazala da je oko 48 životinja, uključujući grizlije i mrke medvjede, vukove te nekoliko vrsta velikih mačaka među kojima su lavovi, tigrovi i gepardi, su držani u kavezima izvan kuće, dok su druge životinje, uglavnom primati, živjeli unutra i nisu pobjegli.

Kod vlasnika farme policija pronašla 100 pušaka

Vlasnik farme, 62-godišnji Terry Thompson, je prije tri tjedna pušten iz iz zatvora gdje je služio jednogodišnju kaznu. Federalni agenti su na farmi u lipnju 2008. godine pronašli više od 100 pušaka. Još ranije je Thompson kažnjen zbog toga što je životinje puštao bez nadzora.

20-godišnja Kate Riley, čija obitelj ima farmu s domaćim životinjama blizu Thompsonove je kazala da je on svoje lavove hranio mrtvim kravama koje je pronašao kod njih. "Po cijelom tijelu je imao ogrebotine od kandža", kazala je djevojka novinama Columbus Dispatch te dodala kako misli da je nedavno Thompsona napustila supruga i preselila se s farme.

Pročitajte više