Papa zadovoljan oslobađajućom presudom kardinalu optuženom za pedofiliju

Foto: EPA

SVETA STOLICA pozdravila je današnju oslobađajuću presudu australskom kardinalu Georgeu Pellu, sve donedavno jednom od najbližih suradnika pape Franje, u pedofilskoj aferi koja je privukla veliku pozornost javnosti.

"Sveta Stolica, koja je uvijek imala povjerenja u australsko pravosuđe, pozdravlja jednoglasnu odluku Visokog suda glede kardinala Georgea Pella koja s njega skida svaku krivnju za zlostavljanje maloljetnika", navodi se u priopćenju Vatikana.

"Kardinal Pell je uvijek tvrdio da je nedužan dok je iščekivao da se utvrdi istina", dodaje se.

Papa: Molimo za one koji trpe nepravedne osude iz mržnje

Papa Franjo je nešto ranije danas pozvao na molitvu za one "koji trpe zbog nepravedne osude iz mržnje", ne spominjući kardinala Pella.

"Ovih dana tijekom korizme vidjeli smo kako je Isus bio progonjen, kako mu je suđeno iz mržnje, premda je bio nedužan. Molimo zajedno danas za sve koji trpe zbog nepravedne osude iz mržnje", napisao je Papa na Twitteru.

Kardinal Pell (78), bivši rizničar Svete Stolice, osuđen je u ožujku 2019. na šest godina zatvora zbog silovanja i napastovanja dvojice dječaka 1996. i 1997. u katedrali svetog Patrika u Melbourneu, gdje je bio nadbiskup. Australski Vrhovni sud tu je presudu danas odbacio i Pella oslobodio krivnje.

Pročitajte više