Papin izaslanik predao pismo Georgeu W. Bushu

IZASLANIK pape Ivana Pavla Drugoga američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu predao  je Papino pismo i zatražio od njega da izbjegne rat i potraži mirno rješenje iračke krize.

Kardinal Pio Laghi sastao se s Bushem i 40 minuta raspravljao o njegovim namjerama u vezi s Irakom, sadržaj Papina pisma nije htio odati, samo je pročitao zadnju rečenicu.

´Od Boga tražim da vas nadahne da potražite način da se učvrsti mir, najplemenitije od svih ljudskih postignuća´, kaže se u Papinu pismu Bushu.

Kardinal Laghi obiteljski je prijatelj Bushevih, javlja Reuters. Atmosferu na sastanku u Bijeloj kući opisao je kao ´dobru i rekao da je Bush prihvatio Papin apel za mir.

´Bio je zainteresiran, slušao me je´, reka je Laghi. ´Bili smo jasni i otvoreni... Naravno, mislim da on cijeni nastojanja Svetoga oca, da se taj problem riješi na način za koji vjerujem da nam još stoji na raspolaganju´, reka je Laghi.

Na pitanje je li nagovorio Busha da odbaci rat kao jedan od ishoda iračke krize, Laghi je rekao: ´To morate njega pitati´.

Pročitajte više