PARAFIRAN UGOVOR S AUSTRIJOM U KULTURI I OBRAZOVANJU

Bilateralni ugovor između Vlade RH i Vlade Republike Austrije o suradnji u području kulture i obrazovanja parafiran je u srijedu navečer u Beču, a potpisivanje se očekuje početkom listopada također u austrijskom glavnom gradu, doznaje se u četvrtak iz hrvatskog veleposlanstva u Beču.

Prema priopćenju što ga je u četvrtak objavilo austrijsko ministarstvo vanjskih poslova, ugovor predviđa intenziviranje kulturne suradnje između dviju prijateljskih država odnosno institucija na području kulture, posebice obrazovanja, visokog školstva, istraživanja i znanosti kao i mladeži i športa te ujedno predstavlja potporu hrvatskom putu u europske integracije.

Naglašava se da bi poslije potpisivanja taj bilateralni ugovor mogao stupiti na snagu još u ovoj godini i dodaje da će on predstavljati dalje značajno obogaćenje odnosa između dvije države u kulturi, umjetnosti i obrazovanju.

O završnom usuglašavanju teksta ugovora dogovorila su se povjerenstva dviju zemalja u utorak i srijedu u Beču. Hrvatsko povjerenstvo vodila je pomoćnica ministra kulture Goranka Horjan, a austrijsko veleposlanik u saveznom ministarstvu vanjskih poslova Ewald Jager.

(Hina) xspđ ybr

Pročitajte više