PARAZITUUM MOBILE HDZ dodatno uhljebio uhljebe, oni kažu "sad nas više ne možete zvati uhljebima"

Foto: 123rf/FaH

DANAS je vlada Andreja Plenkovića bogato nagradila državne službenike, među kojima se nalazi i sva sila uhljeba - ljudi koji ne rade ništa ili gotovo ništa, ali zato primaju sigurnu plaću iz džepova poreznih obveznika.

>> VLADA NAGRADILA UHLJEBE Državnim službenicima veće plaće, sigurna božićnica, regres i darovi za djecu

Podsjetimo, ministar rada Marko Pavić danas je s predstavnicima sindikata državnih službi potpisao Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike koji su time dobili veće plaće, sigurnu božićnicu, regres i darove za djecu.

Cijeli protokol potpisivanja Kolektivnog ugovora protekao je u tonu međusobnog čestitanja, ali jedna izjava predstavnika Sindikata policije Hrvatske, Dubravka Jagića, mnogima je ipak prošla ispod radara.

Nevjerojatna izjava sindikatlije Jagića


Naime, Jagić je tom prilikom mrtav-hladan ustvrdio kako Kolektivni ugovor daje sigurnost zaposlenicima u državnim službama te kako ih "nitko više neće moći zvati uhljebima".

Ako i zanemarimo floskulu o "sigurnosti zaposlenika u državnim službama", o kojoj zaposleni u realnom sektoru ne mogu ni sanjati (niti bi trebali jer bi sigurnost zaposlenja trebala biti povezana s kvalitetnim radim, a ne činjenicom da plaća stiže iz džepova poreznih obveznika), drugi dio Jagićeve izjave je još luđi.

Što je Jagić htio reći tvrdnjom da ih sada "više nitko neće moći zvati uhljebima", vjerojatno će ostati vječna tajna. Kako nakon nove bogate nagrade uhljebima više nitko neće moći zvati uhljebe njihovim pravim imenom, potpuno je nepoznato.

No, da uhljebe zanima logika i zdrav razum, ne bi bili uhljebi nego bi radili pošten posao za poštenu plaću. A ovako nam se svima smiju u lice, potpuno svjesni da će ih vladajući uvijek držati kao kap vode na dlanu, barem dok izvori financiranja ne presuše, odnosno dok u Hrvatskoj više ne ostane nitko od onih koji ih hrane svojim radom u realnom sektoru.

Pročitajte više