Novi napad na Rusiju. Partizani: Odmah naredite evakuaciju iz Kurska i Belgoroda

Screenshot: X

Vojno osoblje Ruske garde, zajedno s Oružanim snagama Ruske Federacije, sudjeluje u odbijanju napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih skupina u blizini sela Tetkino u Kurskoj oblasti, priopćila je tiskovna služba Ruske garde. 

Ranije je guverner Kurske oblasti Roman Starovojt izvijestio na svom Telegram kanalu da su neprijatelji pokušali ući u selo, ali da nisu uspjeli. Proglašena je i zračna uzbuna zbog prijetnje od napada bespilotnih letjelica.

 

"Kurska oblast: opasnost od napada bespilotnih letjelica. Budite na oprezu! Snage i sredstva protuzračne obrane stavljaju se u pripravnost za odbijanje mogućeg napada", napisao je Starovojt. Sirene su se oglasile i u Belgorodskoj oblasti. 

Partizani: Civili ne bi trebali patiti

Legija Sloboda Rusije, Ruski dobrovoljački korpus, Sibirski bataljun i milicije sa sjedištem u Ukrajini navodno sastavljene od ruskih boraca, pozvale su lokalne dužnosnike da "odmah narede" evakuaciju iz Kurska i Belgoroda.

"Civili ne bi trebali patiti zbog rata", poručile su skupine u zajedničkoj izjavi objavljenoj na Telegram kanalu Legije slobode Rusije. Granična područja su opisala kao "borbenu zonu". 

"Svi stanovnici Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti koji nemaju vremena ili priliku za evakuaciju, neka odmah idu u skloništa", naveli su. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je val napada na ruski teritorij dio pokušaja ometanja predstojećih izbora u Rusiji i okupiranim regijama Ukrajine.

Guverner izvijestio o stradalim civilima

Jedna je osoba poginula, a tri su ranjene tijekom granatiranja ukrajinske vojske, objavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. "Uslijed eksplozije, automobil kojim je upravljao civil prevrnuo se u jarak. Žena je umrla na licu mjesta od zadobivenih ozljeda", istaknuo je. 

"Nakon odbijanja zračnog napada ukrajinskih oružanih snaga sredstvima protuzračne obrane, otkrivena su različita oštećenja u privatnim kućanstvima i stambenim zgradama u tri ulice u selu Belovskoje. U jednoj stambenoj zgradi troje djece je ozlijeđeno", dodao je. 

Kazao je da Ukrajinci granatiraju i Grajvoronski okrug. "U tijeku je granatiranje. Siđite u podrume", glasila je poruka stanovnicima navedenog okruga. Inače, na društvenim mrežama su se pojavile snimke koje navodno prikazuju pucnjavu u tom okrugu.

Pročitajte više