Pašalić: Izborni neuspjeh HB-a zbog propusta stranke, ali i medijske blokade

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić ocijenio je danas kako uzrok izbornom neuspjehu njegove stranke leži u propustima samog HB-a, ali i u, kako je kazao, sustavnoj medijskoj blokadi kojoj je stranka bila izložena u posljednja dva mjeseca pred izbore.

"Dva mjeseca pred izbore HB-u je bilo nemoguće kroz medije izraziti bilo kakav stav", ustvrdio je Pašalić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se takav, negativan stav medija prema HB-u naročito mogao vidjeti kroz ankete koje su toj stranci predviđale izborni neuspjeh, što je, po Pašaliću, od glasovanja za HB odvratilo velik broj birača.

Birači su, kaže, toliko željeli smjenu vlasti da su se bojali glas dati stranci za koju se predviđalo da neće prijeći izborni prag, pa su svoj glas, umjesto HB-u, dali HDZ-u i HSP-u.

Iako nezadovoljna vlastitim izbornim rezultatom, stranka će krenuti dalje, jer je zamišljena kao dugoročan prepoznatljiv projekt, kazao je Pašalić.
Najavio je unutarstranačke izbore, koji bi se trebali održavati od 19. siječnja do kraja veljače slijedeće godine, a kroz koje bi se stranka trebala pripremiti za lokalne izbore.

Predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu Pašalić je čestitao na izbornom uspjehu, ističući kako je HB želio promjenu vlasti, te da se nada i zaokretu u dosadašnjoj službenoj politici RH.

Izvijestio je i da je novim glavnim tajnikom stranke imenovan Krunoslav Gašparić.

Pročitajte više