Pastor Petar Žunić priznao da je masturbirao "prije nego je upoznao Krista"

PASTOR Evangeličke metodističke crkve Petar Žunić rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" da je "prije nego je upoznao Krista" imao izvanbračne spolne odnose i masturbirao.

U subotnjem članku o GROZD-ovom programu spolnog odgoja, koji su podržale gotovo sve vjerske zajednice u Hrvatskoj, ali ne i struka, Žunić je priznao da se, u vrijeme kada je bio vjernik Rimokatoličke crkve, nije pridržavao baš svih deset zapovijedi, pogotovo šeste.

"Ja sam bio poganin i nisam bio pravi vjernik - bio sam zaguljeni katolik, a i bio sam ženskaroš na kvadrat. No, kada sam upoznao Krista putem Evangeličke metodističke crkve, shvatio sam da sam krivo živio." - rekao je Žunić za "Slobodnu".

Na novinarovu opasku da mu je spolni život prije braka bio jednako zabranjen i kao katoliku, pastor je rekao da je "uvjerenja usađena u njegovo srce i dušu da kršćani ne smiju imati seksualne odnose prije braka dobio tek kasnije".

Pastor Žunić se žestoko usprotivio i masturbaciji, koju smatra prijevarom partnera jer "bludno zgriješiti znači na nekoga misliti dok se obavlja taj čin masturbacije". Međutim, pastor je ipak priznao da se samozadovoljavao u djetinjstvu, dok još nije upoznao Krista.

Homoseksulanost je Žunić očekivano nazvao Sodomom i Gomorom. Međutim, dodao je da homoseksualce trebamo prihvatiti kao takve, ali ih upozoriti da to nije po Božjoj volji.

V.Š.

Pročitajte više