Paul Bradbury dobio nagradu u Maleziji zbog promocije zdravstvenog turizma

Screenshot: HRT/YouTube

PAUL BRADBURY, Britanac koji živi u Hrvatskoj i jedan od najvećih promotora hrvatskih ljepota u inozemstvu, dobio je nagradu za novinara godine koji promovira zdravstveni turizam, u organizaciji Malezijskog vijeća za zdravstvo.

Inače, to je druga godina u kojoj se dijeli nagrada, a dobiva je onaj tko novinarskim radom promiče zdravstveni turizam, kako u Maleziji tako i u svijetu.

To je prva takva dodjela priznanja u industriji na globalnoj razini. Nagrađeni su i domaći i inozemni novinari u kategorijama najboljeg tiskanog priloga, najbolje emitirane emisije, najboljeg online priloga, najboljeg uredničkog tima i najboljeg novinara koji promiče zdravstveni turizam. 

Bradbury je u završnom izboru nagradu dobio pokraj Neanga Sopheapa iz Kambodže te Jannatula Islama iz Bangladeša. 

Bradburyjev portal na engleskom jeziku Total Croatia News bio je nominiran među finalistima u kategoriji za nagradu najboljeg online priloga te najboljeg uredničkog tima, ali nije osvojio prvu nagradu. 

Ovogodišnje izdanje dodjele ove nagrade privuklo je više od 400 novinara iz 11 zemalja, što je značajno više nego u premijernoj godini dodjele prije 16 mjeseci, kad ih je sudjelovalo oko 250. Prošle godine Bradbury je osvojio nagradu za najbolji online prilog godine.

Ovogodišnja dodjela je održana putem online konferencije zbog epidemiološke situacije. 

Pročitajte više