Pavičić pričala o Tomaševiću pa komentirala Troskota: Dobijem fizičku reakciju

Screenshot N1

BIVŠA obnašateljica dužnosti Jelena Pavičić Vukičević koja je danas predala vlast u Zagrebu novom gradonačelniku Tomislavu Tomašević gostuje na N1. 

O primopredaji

Na početku je opisala je kako je tekla primopredaja s Tomaševićem.

“Bio je to doista kolegijalan razgovor, kakav i treba biti, prošli smo vitalne teme za kvalitetu života u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na financije”, rekla je Pavičić Vukičević.

"To je dio političke borbe, u političkoj areni, ja to razumijem da kažemo i riječ previše. Nakon proglašenja rezultata kad sjednemo za isti stol tad se i s moje strane očekuje otvoreni i konkretan razgovor i servisiranje informacijama. Nastavljaju se razgovori gradonačelnika sa službama koje su sad njegove", kazala je. 

"Nisam mogla ništa drugo nego poželjeti mu sreću i pozvati ga na puno strpljenja i predanog rada. Istu sam poruku uputila djelatnicima rada", rekla je.

"U gradskoj upravi je najmanje članova naše stranke"

"U Gradskoj upravi ne radi nitko tko nije zaposlen na javnom natječaju, to su dugi postupci, provjeravaju se i diplome. To će morati slijediti i novi gradonačelnik", kazala je.

Rekla je da je to hoće li netko od dužnosnika dati ostavku na svakome od njih, da nije nikome ništa uvjetovala. 

"U gradskoj upravi je najmanje članova Stranke rada i solidarnosti, bivši gradonačelnik Bandić je pazio na to", rekla je. 

Na pitanje novinara rekla je kako ne očekuje tu nikakve probleme.

"Do 2035. godine zaduženje Zagreba je dvije milijarde kuna"

"Do 2035. godine zaduženje Zagreba je dvije milijarde kuna", kazala je. 

"Prošlu godinu 2020. smo završili s 90 milijuna kuna minusa. Zaduženje na godišnjoj razini uvijek ide uz suglasnost Ministarstva financija, nikad ne prelazi 20 posto proračuna", reka je. 

Kaže da od Troskotovih izjava dobije fizičku reakciju

Upitana je o izjavi Mostovog Zvonimira Troskota koji je ranije gostujući na N1 rekao da zaduženje ide i do pet milijardi kuna. 

"Sreli smo se, kad čujem takve stvari mi postane jasno da trebam u političku mirovinu. Dobijem fizičku reakciju od takvih izjava", rekla je. 

Tražila da joj plaćamo plaću još šest mjeseci

"Nije me iznenadilo. Lijepo je dati dobrodošlicu. On je od danas gradonačelnik svih građana Zagreba, mislim da je gradska uprava na taj način i dočekala", kazala je. 

"Bojim se da će morati koristiti i službeni automobil jer se možemo voziti i po žutoj liniji", rekla je.

"Otvorila sam pravo na šest mjeseci dužnosničke plaće", rekla je na kraju.

Pročitajte više