LOKALNI IZBORI

Pavičić Vukičević: Dokazali smo da smo relevantan faktor na političkoj sceni

Foto: Index

INDEXOVI reporteri izvještavali su iz stožera Jelene Pavičić Vukičević, kandidatkinje Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba.

TIJEK IZBORNE NOĆI PRATITE NA INDEXU

> UŽIVO IZ STOŽERA

> Ostale vijesti pratite na tagu lokalni izbori

>> STANJE U STOŽERU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

23:43 Pavičić Vukičević održala je govor

"Dopustite mi od srca zahvaliti svim našim sugrađanima koji su se danas odazvali našem pozivu i birali svoje kandidate koji će ih predstavljati", rekla je. 

Čestitala je Tomaševiću na prolasku u drugi krug

"Čestitam Tomislavu Tomaševiću zbog ulaska u drugi krug. Kad dođu sva izvješća, ujutro ćemo se obratiti javnosti u vezi drugog kruga", rekla je Pavičić Vukičević.

"Zadovoljni smo učinjenim. U protekla dva mjeseca smo dokazali da smo relevantan faktor na političkoj sceni", rekla je. 

23:21 Pavičić Vukičević trebala bi se pojaviti u stožeru do ponoći

Stožer se polako prazni, Jelena Pavičić Vukičević se još uvijek nije pojavila. Prema informacijama s terena, ona bi trebala doći u stožer u 23:50. 

22:40 U stožeru iščekuju dolazak Jelene Pavičić Vukičević

21:31 Ljubo Jurčić o izlaznim anketama, Možemo! i drugom krugu

Ekonomist Ljubo Jurčić, koji je četvrti na listi Stranke rada i solidarnosti za zagrebačku Gradsku skupštinu, izjavio je u nedjelju da bi ulazak njihove kandidatkinje Jelene Pavičić Vukičević u drugi krug bio uspjeh za stranku.

Kaže da će drugi krug biti potpuno drugačiji te da Pavičić Vukičević ima šansu pobijediti.

Jurčić objašnjava da su u prvom krugu više presudile emocije, te da je "klatno otišlo na drugu stranu i bila je prevelika upotreba negativne vatre prema pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću".

Stvorio se krivi osjećaj da je Bandić grešnik u puno većoj mjeri nego što je bio, to je bila emotivna reakcija glasača prema Tomislavu Tomaševiću "makar po njegovom CV-u te glasove on ne zaslužuje", kaže Jurčić. 

Nada se da će se te emocije nakon prvog kruga razbistriti i da će ljudi do drugog kruga puno racionalnije razmišljati.  

Jurčić smatra da Pavičić Vukičević može očekivati najveći broj glasova onih koji su glasovali za druge kandidate, a javit će se i oni glasači koji nisu izišli u prvom krugu.

"Budući da kod Pavičić Vukičević postoji stabilnost i kontinuitet, to sve daje velike šanse za njezinu pobjedu u drugom krugu izbora", rekao je Jurčić. 

21:20 Atmosfera iz stožera nakon prvih rezultata

 

21:00 Stižu prvi rezultati 

Trenutno je obrađeno 16 od ukupno 606 biračkih mjesta (2.64%). Jelena Pavičić Vukičević je još uvijek na drugom mjestu. 

20:29 Mirka Jozić komentirala izlazne ankete

"Očekivali smo da ćemo ući u drugi krug. Malo prevelik postotak za Tomislava Tomaševića. U drugom krugu će to biti žestoka borba. Očekujemo glasove drugih protukandidata", rekla je i dodala da se osjeća dobro.

"Naši glasovi su otišli na druge kandidate, mi smo sretni. U drugom krugu očekujemo njihovu potporu", rekla je Jozić. 

Rekla je da očekuje od svih da nam se pridruže.

"Od svih. Ne znam zašto nam se netko ne bi pridružio. Ono što smo mi radili su zaista projekti i dobrobit građana. Mi nemamo ideologije. Gradimo, radimo, i tko god je to voljan s nama raditi, može biti koalicijski partner u drugom krugu."

Ako Škoro pobijedi, hoće li mu dati podršku? "Ne mogu ispred stranke govoriti, ali vjerujem da hoćemo. Ja hoću. Ipak mislim da ćemo mi u drugom krugu trebati njegovu podršku, ali ako on uđe, mi bismo mu dali svoju", rekla je.

Potvrdila je da se očekuje uzajamna podrška sa Škorom.

20:04 Izašli su rezultati novih izlaznih anketa

Prema najnovijim izlaznim anketama, Jelena Pavičić Vukičević ima 11.38 posto glasova, što je mali pad u odnosu na prethodne rezultate. > OPŠIRNIJE

19:53 Atmosfera u stožeru nakon anketa

19:48

Dolazak Jelene Pavičić Vukičević u stožer očekuje se u 22 sata. 

19:24 Ivica Lovrić komentira izlazne ankete

Uvjereni smo da će biti drugog kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević ući u drugi krug i pobijediti Tomislava Tomaševića, izjavio je novinarima u nedjelju nakon izlaznih anketa u izbornom stožeru Pavčić Vukičević kandidat za njezinog zamjenika Ivica Lovrić.

Prema prvim izlaznim anketama, Tomislav Tomašević u prvom krugu izbora za gradonačelnika u Zagrebu osvojio je 48.6 posto glasova, a Jelena Pavičić Vukičević 11.5 posto. "Mi smo očekivali da će biti dosta tijesna utakmica za drugo mjesto, ali mi smo uvjereni da ćemo biti drugi i da će biti drugog kruga i da ćemo se 30. svibnja u 19 sati opet naći ovdje", rekao je Lovrić novinarima komentirajući izlazne ankete, po kojima je Jelena Pavičić Vukičević na drugom mjestu, malo ispred Miroslava Škore, kandidata Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, i HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića.

"Mi smo uvjereni da Zagreb ima snage i da će biti odlučnosti kod zagrebačkih birača da gospodin Tomašević neće pobijediti u drugom krugu", poručio je Lovrić.

"Uvjeren sam da će biti drugog kruga"

Kaže kako su očekivali da će rezultat biti veliko iznenađenje, barem kada je u pitanju Tomašević, jer je mislio da će dobiti oko 40 posto u prvom krugu, ali vidimo da je po izlaznim anketama i više. "No, znamo da za pobjedu treba preko 50 posto i uvjeren sam da će biti drugoga kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević biti u drugom krugu.

Znali smo također da ćemo voditi dosta tijesnu utakmicu s Domovinskim pokretom i Škorom, ali nama je važno da smo za nijansu, barem po ovim anketama, bolji, a kad se prebroje rezultati, uvjeren sam da ćemo biti čvrsto drugi i da ćemo se naći ovdje 30. svibnja u 19 sati", istaknuo je Lovrić. Referirajući se na rezultat Tomaševića, Lovrić kaže da je to teško komentirati i da je očito to danas stanje onih birača koji su izašli na birališta. "Demokratski rezultat na izborima ne treba posebno komentirati, no ja vjerujem da je potencijal zagrebačkih birača takav da će u drugom krugu rezultat biti sasvim drukčiji", rekao je Lovrić te je ponovio da je uvjeren da će Pavičić Vukičević u drugom krugu pobijediti Tomaševića.

19:17 Jozić: Znamo što radimo i gdje idemo

Rezultate izlaznih anketa za N1 je komentirala i Mirka Jozić iz Stranke rada i solidarnosti. "Očekivali smo ulazak u drugi krug i kako stvari stoje, ući ćemo u drugi krug. A konačni rezultati bit će za dva tjedna", rekla je Jozić.

"Imamo ljude na terenu, stranka dobro radi. Znamo što radimo i gdje idemo. Stranka ostaje i očekujem žestoku borbu u drugom krugu, ali i pobjedu. Ipak su ovo samo izlazne ankete, ja bih ipak prvo pričekala službene rezultate", dodala je Jozić.

19:00 Rezultati anketa

U 19 sati zatvorena su birališta. Donosimo rezultate izlaznih anketa koje je za televizijske kuće provela agencija Ipsos Puls, a objavljuje NOVA TV. 

Prema tim rezultatima, Jelena Pavičić Vukičević je dobila 11.5 posto. > OPŠIRNIJE

18:50 Atmosfera u stožeru Jelene Pavičić Vukičević

EMISIJA

...

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više