PAZIN: ZAHTJEV ZA REFERENDUM PREDAN ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI

Članovi Odbora za referendum Nenad Klapčić, Bruno Poropat i Damir Radnić predali su danas Skupštini Istarske županije u Pazinu zahtjev za raspisivanjem referenduma kojim se traži utvrđivanje odgovornosti za prenamjenu zemljišta na području Barbarige i Dragonere te za osnivanje tvrtke "BrijuniRivijera" bez suglasnosti općinskih i gradskih vijeća.

Uz zahtjev oni su predali i listu peticije koju je potpisalo više od 12 tisuća građana Istarske županije.

U peticiji se traži da se na referendumu omogući izjašnjavanje građana jesu li za poništenje odluka županijske Skupštine o naknadnoj prenamjeni zemljišta na području Barbarige i Dragonere te odluke o osnivanju društva "Brijuni-Rivijera" za koju tvrde da je donesena bez prethodnog mišljenja općinskih i gradskih vijeća.

Član Odbora za referendum Nenad Klapčić nakon predaje zahtjeva izrazio je očekivanja da će županijska Skupština raspisati referendum na dan parlamentarnih izbora, dakle 23. studenoga, što su do sada, kako je rekao, "podržali i vodeći ljudi Županije".

"Iako je do sada prikupljeno dvostruko više od traženih pet tisuća potpisa građana, Odbor će nastaviti s prikupljanjem potpisa", ustvrdio je Klapčić dodavši kako očekuje da će se prikupiti još desetak tisuća potpisa građana širom Istre.

Član Odbora za referendum Bruno Poropat istaknuo je kako se time u Istri stvara klima građanskog društva u kojem, kako je rekao, "građani utječu na donošenje odluka Skupštine".

(Hina) dspo ln

Pročitajte više