Pernar: U Jasenovcu je bio genocid, a Oluja je bila etničko čišćenje Srba

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik Ivan Pernar koji je nedavno rekao da Srbi nisu počinili genocid u Vukovaru, na svojem Facebooku je sada optužio Hrvatsku za genocid u Jasenovcu.
 
Objavu je započeo srpskim strahom od "etiketiranja kao genocidnog naroda ako priznaju genocid u Srebrenici." Pročitao je knjigu Demonizacija Srba Emila Vlajkija i ta knjiga mu je, kako kaže, otvorila oči jer su i drugi narodu u povijesti činili užasne stvari.
 
"Na kraju krajeva Amerika je u zadnjih 25 godina poubijala 100 puta više ljudi nego Srbi pa nitko ne govori da su Amerikanci genocidni", piše Pernar.

Pernar: Osjećam potrebu spomenuti Jasenovac...
 
"Pa ipak, objektivnosti radi osjećam potrebu spomenuti Jasenovac, je li tamo Hrvatska vlast istrebljivala židove npr., mislim da će se većina složiti da jest. Dakle, je li bilo genocida? Jest!"
 
Ipak, dodaje da Hrvati nisu genocidan narod, a i da on može slobodno šetati Banja Lukom i da ga nitko neće ozlijediti.
 
"Evo vam  i dokaza, zamislite da hodam po Banja Luci i da svakom Srbinu koji prolazi pored mene ponudim nož i da mu kažem da me može ubiti zato jer sam Hrvat i da ga nitko za to neće kazniti ili osuditi."
 

 
 Pernar: Oluja je bila etničkog čišćenje, samo čije?
 
"Oluja je bila etničko čišćenje, to sam spreman u svakom trenutku reći", započinje Pernar još jedan svoj status o ratnim događanjima u Hrvatskom. "Ali od strane koga? Srpskih vođa koje su odbile mirovni plan i pozvali sve Srbe da napuste Krajinu."

Podsjetimo, ovog tjedna saborski zastupnik Pernar je gostovao u emisiji Bujica osuđenog dilera Velimira Bujanca te je na pitanje je li u Vukovaru Srbija počinila genocid, odgovorio da nije.
 
.

 

 

 

Pročitajte više