Pernar u Saboru uplašen čeka odluku MIP-a o skidanju imuniteta: Sotono, odlazi od mene

Foto: FaH / Index

Mandatno imunitetno povjerenstvo danas raspravlja o skidanju imuniteta saborskom zastupniku Ivanu Pernaru. Njega je tužio odvjetnik i poduzetnik Marijan Hanžeković zbog uvreda i javnog sramoćenja kada ga je Pernar nazvao monstrumom.

Zatražio je stanku u saborskoj raspravi te je i kolege zastupnike upoznao s tim što mu se događa.

Jedna osoba uporno truje, zagađuje i maltretira naše građane. On je stekao svoj imperij preko leđa najsiromašnijih. Molim vas ljudi, nemojte dopustiti tom čudovištu da me maltretira, molim vas da me zaštitite", ponizno je Pernar apelirao na zastupnike.

Molim vas ljudi, nemojte dopustiti tom čudovištu...

Željko Reiner predsjedavao je sjednicom i nekoliko je puta pokušao upozoriti Pernara da ne koristi takve riječi. Ipak, Pernar mu je u jednom trenu odgovorio: "Vi štitite Hanžekovića i pazite da se o njemu samo priča samo lijepim riječina."

Iako MIP u pravilu ne prihvaća zahtjeve za skidanjem imuniteta zbog klevete i uvrede, ipak postoje presedani. Pernar ističe da je Željko Jovanović izgubio zastupnički imunitet kada je tužen zbog nazivanja HDZ-a zločinačkom organizacijom.

"Ovaj monstrum, ovo smeće i ova nakaza Marijan Hanžeković", započeo je Pernar svoju izjavu za N1 te s tužbenog zahtjeva pročitao Hanžekovićev OIB i adresu.

Boji se suda, kaže, jer znamo kakvi su sudovi.

HDZ-ovac mu je rekao da se ne treba bojati Hanžekovića

"Ovaj zahtjev je prebrzo stigao na sud. Inače se za tužbe čeka mjesecima..." napominje Pernar koji je prenio i što su mu članovi MIP-a rekli kako će glasovati o njegovom imunitetu.

"Grmoja mi je rekao da i njega Hanžeković maltretira svojim putem Jutarnjeg lista i da će biti protiv. SDP-ovci su također poručili da će biti protiv. Za članove HDZ-a ne znam, ali mi je predsjednik Povjerenstva i HDZ-ovac Tušek rekao da se ne trebam bojati Hanžekovića.

"Ja znam da je on mason, da je sklopio pakt s vragom. Neka me tuži, istina je na mojoj strani", nekoliko je puta je Pernar ponovio svoje optužbe tijekom izlaganja te je Hanžekoviću poslao i poruku:

"Sotono, odlazi od mene, makni se od mene. Krv Isusa Krista me štiti i ti mi ne možeš ništa, nakazo!
 

 

Pročitajte više