Pet godina zatvora 18-godišnjaku za ubojstvo bez motiva!



NAJSTROŽU kaznu, pet godina maloljetničkog zatvora, dobio je 18-godišnji M. B. za ubojstvo 21-godišnjeg Marka Jurića u studenom prošle godine na Bačvicama.

Sa žrtvom se posvađao oko zahoda

Krvoproliću je prethodio manji incident na zahodu narodnjačkoj lokala Pupa u rano jutro oko 5 sati. Jurić je bio unutra, pa nije mogao pustiti pijanog i drogiranog M. B.

Ovaj se razljutio. Počeo je razbijati po lokalu, pa su ga redari izbacili. Nije ga ni to smirilo. Gnjevan i razdražen, srdit od poniženja, otrčao je uza stube do obližnjeg fast-fooda i pokupio nož. Pola sata čekao je Jurića, kojeg je krivio za sve što mu se dogodilo u folk birtiji. 

Rasparao mu je vitalne organe. Snažnim zamahom zabio mu je nož 13 centimetara u tijelo. Nesretni Jurić umro je istog popodneva.

Prvo kazneno djelo u 14-oj

M. B. koji je 18-u navršio početkom godine, stari je znanac policije i suda. Već je izdržavao maloljetnički zatvor u Turopolju zbog niza nasilnih kaznenih djela, s kojima je započeo u 14. godini, čim je, dakle, postao kazneno odgovoran.

Suđenje se pratili otac i braća, koji su lili suze u potocima nad ukletom sudbinom M. B. Obitelj je, čini se uredna, ali su malog previše razmazili. A i on je izgubio busolu, nakon što je kao perspektivni nogometaš dobio odbijenicu u Hajduku.

Pustili ga iz Turopolja da ubije?!

Žali što je ubio, no suze mu nisu potekle. Vještak je ocijenio da je bio smanjeno ubrojiv. Sam je, inače, ustvrdio da je bio na kokainu i pijan. Porciju uvreda sasuo je i šefu splitske istrage Stanku Grbavcu, nakon što mu je odredio pritvor.

Pitanje bi li Jurić danas bio pokojni da se slovo zakona prema M. B. primjenjivalo malo oštrije. Naime, 2007. godine upućen je u Turopolje na neodređeno zbog nasilja u obitelji, krađe i razbojstva. Mjera može trajati tri godine, no M. B. su pustili već sredinom 2008. godine.

Kako sada stoje stvari ponovno će natrag, no ne prije no što je izbrisao jedan mladi život i upropastio cijelu obitelj Jurić. 

Pročitajte više