Pet maloljetnika pobjeglo od kuće zbog oklade

PETORICA 13-godišnjaka iz Rugvice kod Novog Sela, koji su u subotu nestali iz svojih obiteljskih kuća i više od 24 sata proveli na zagrebačkim ulicama, pronađena su promrzla kako se vraćaju kućama.

Dugoselska policija u subotu oko 22 sata zaprimila je poziv roditelja iz Rugvica, koji su prijavili nestanak svoje djece. Jedan od dječaka sa sobom je imao mobitel, ali se na njega nije javljao. Policijske ophodnje koji su patrolirale okolicom Zagreba nakon cjelonoćne potrage upravo su preko signala s mobitela pronašle dječake oko 11 sati u blizni sajmišta u Sesvetama kako se vraćaju kući u Dugo Selo.

Dječaci su pronađeni skroz mokri, gladni i iscrpljeni te su vraćeni roditeljima.

Umjesto na utakmicu u Zagreb, gdje su sa svojim nogometnim klubom NK Rugvica trebali otići autobusom, dječaci su se u subotu biciklima uputili prema Zagrebu. Bicikle su ostavili u Ivanjoj Reci a dalje su nastavili autobusom.

Kako nitko od dječaka roditeljima nije kazao kuda idu niti su im se javljali, prepali su se da su im djeca oteta.

Ivan Perković iz zagrebačke policije za Jutarnji list je kazao da se nije radilo o otmici ni o bijegu od kuće, već o dječjoj nepromišljenosti koja je srećom završila bez posljedica. Dječaci su policiji rekli da su noć proveli u jednom stubištu u zgradi na području Trnja.

Petorica 13-godišnjaka nisu problematični, solidni su učenici iz normalnih obitelji. Najmlađi dječak M.I., učenik petog razreda, roditeljima je ispričo kako uopće ne znaju po kojim su sve dijelovima grada tulumarili. "Ipak je najljepše spavati u svom krevetu kod kuće“ - zaključio je dječak.

Pročitajte više