Petek: Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare noćas je izgorio auto

Foto: Facebook/Renato Petek

RENATO Petek, kandidat za zamjenika SDP-ovog potencijalnog gradonačelnika Joška Klisovića, na Facebooku je napisao da je ženi koja se žalila na buku zagrebačke žičare izgorio automobil.

"Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare, noćas je izgorio auto", piše Petek. Priložio je i slike automobila.

"Saga oko najskuplje, a nefunkcionalne žičare dobila je neočekivan zaplet. Treba li netko stradati kako bi se potpuno rasvijetlila priča oko afere 'žičara' koje su zajedničkim snagama izgradili BM365 i HDZ?" pita se Petek.

"Gospođi Banek koja je jučer hrabro istupila u medijima i požalila se na buku žičare zbog koje joj je smanjena kvaliteta života, noćas je izgorjelo vozilo ispred kuće, uz samu trasu žičare. Mjerenjem buke građani su, u svojim objektima uz trasu žičara, kod Donje postaje te kod kutne skretnice, utvrdili da je ona iznad zakonom dozvoljenih granica.

Sada je na redu Državni inspektorat, a nadam se da ni policiji neće trebati puno vremena da utvrdi tko je zapalio auto ili je on gorio spontanim samozapaljenjem što smo već kao razlog požara slušali vezano uz otpad na Jakuševcu", piše Petek.

Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare, noćas je izgorio auto! Saga oko najskuplje, a nefunkcionalne žičare...

Objavljuje Renato PetekČetvrtak, 6. svibnja 2021.

Dijana Banek Saž, žena kojoj je zapaljen automobiil, za 24 sata je rekla da buka koju žičara proizvodi premašuje 50 decibela.

"Ponukana izjavama šefa gradilišta, gospodina Gorana Radića neki dan na televiziji, kada je rekao da je uživao voziti se u žičari i da ona nije glasna, htjela bih ga pozvati jedno jutro kada žičara krene raditi. Ujutro u 7 sati neka dođe u našu spavaću sobu gdje je izmjereno preko 50 decibela buke, što sigurno nije glasnoća koja je dozvoljena u naseljenom području. Čisto da vidi kako je živjeti tu i kako to zvuči", rekla je Banek Saž.

"To je neprekinuta buka... Kada bi žičara krenula raditi, buka bi trajala od početka pa sve do kraja radnog vremena. Ma ne možete zamisliti. Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati. Mi smo baš mjerili... Radić je rekao da je buka od 50 do 61 decibela, a da je dozvoljeno 65", kazala je Dijana Banek Saž ogorčeno za 24sata.

Pročitajte više