Petero djece ritualno žrtvovano u Indiji

PETERO djece koja su pod sumnjivim okolnostima otrovana u malom selu Digras u indijskoj pokrajini Maharashtra, vjerojatno su žrtve magijskog rituala iza kojega stoji bračni par bez djece, objavio je danas britanski BBC.

Pozivajući se na izjave lokalnih policijskih predstavnika, BBC tvrdi kako je za žrtvovanje djece stare između dvije i četiri godine odgovoran bračni par Vitthal i Vandana Mokle te roditelji Vitthala Moklea. Bračni par Mokle vjerovao je da će crnim ritualom, koji je uključivao i žrtvovanje djece, uspjeti u nastojanju da nakon 12 godina neplodnog braka i sami postanu roditelji.

Svi su oni uhićeni, a policija još traga za tantrikom, lokalnim vračem koji im je preporučio magijski obred žrtvovanja, uvjerivši ih da će tako poništiti crnu magiju zbog koje ne mogu imati djecu. Crna magija i žrtvovanje djece još su prisutni u siromašnim dijelovima zemlje, u kojima stanovništvo još vjeruje da će tako razbiti "prokletstva" i uroke.

U istrazi je otkriveno kako je bračnom paru Mokle spomenuti tantrik u prosincu prošle godine preporučio da moraju žrtvovati 11 djece kako bi postigli svoj cilj, no oni su do trenutka kada ih je policija otkrila otrovali njih šestero. Jedno je preživjelo, a ostala su umrla u teškim mukama. Kako su u tom dijelu zemlje česti ugrizi zmija, seljani su vjerovali da su, zbog tipičnih simptoma trovanja, djecu ugrizli gmazovi, zbog čega njihova smrt ispočetka nije bila sumnjiva, sve dok policija nije posumnjala u činjenicu da su sva djeca bila rodbinski povezana. Policija navodi da očekuje rezultate obdukcije tijela žrtava kako bi precizirala uzrok smrti.

Pročitajte više