Petero mrtvih u snažnoj eksploziji u Gruziji

PET OSOBA je poginulo u utorak, a 12 je teško ranjeno u snažnoj eksploziji pred zgradom regionalne policije u gradu Gori, oko 80 kilometra od Tbilisija, javile su svjetske novinske agencija.

Ruska agencija Interfax poziva se na izvor u gruzijskom ministarstvu unutarnjih poslova koji je rekao da su prema prvim podacima među poginulima tri policajca i dva prolaznika.

Pred zgradom policije eksplodirao je automobil u kojem je vjerojatno bilo eksplozivno sredstvo, tako da se sumnja na teroristički napad.

Ozlijeđeni su hospitalizirani u gradskoj bolnici, navodi isti izvor. U eksploziji je jako oštećena zgrada policije, a oštećeno je i više od 10 automobila.

Gori, rodni grad sovjetskog diktatora Staljina, bio je poprište manjih sukoba nakon uglavnom mirne revolucije prije godinu dana kada su pristaše sadašnjeg predsjednika Mihaila Sakašvilija srušile vladu.

Ministar unutarnjih poslova Ivane Merabišvili krenuo je na mjesto eksplozije, izjavio je njegov glasnogovornik Guran Gonadze, a prenio je Reuters.

Pročitajte više