Peti napad nožem u Londonu. Dvoje završilo u bolnici

Foto: EPA

U UTORAK navečer došlo je do još jednog napada nožem u Londonu. Nepoznata osoba napala je i izbola nožem dvojicu mladića u dvadesetim godinama. Policija je pozvana na mjesto događaja u četvrti Wembley u 20:21 po lokalnom vremenu.

Mladići su prevezeni u bolnicu, a istraga je u tijeku. Prema sadašnjim informacijama, ni jedan muškarac, koji je bio žrtva napada, nije u kritičnom stanju. 

Engleska u problemima

Podsjetimo se, ovo je samo jedan u nizu napada hladnim oružjem koji u posljednje vrijeme potresaju Veliku Britaniju. U ponedjeljak navečer ubijen je jedan drugi mladić, 22-godišnji Calvin Bungisa. Policija i bolničari pozvani su oko 20:30 po lokalnom vremenu nakon dojave da je u četvrti Kentish Town u sjevernom Londonu izboden muškarac u dvadesetim godinama. Unatoč naporima hitne službe, proglašen je mrtvim na mjestu događaja.

Ubojstvo Bungise dogodilo se istog dana kada je premijer otvorio konferenciju o problemu ubojstava hladnim oružjem, na kojoj će 100 stručnjaka raspravljati o tome kako riješiti problem nasilnog kriminala.

Nasumično napadnute četiri osobe

Prije samo par dana, nepoznati napadač je u sjevernom Londonu nožem ozlijedio četiri osobe. Žena i trojica muškaraca nožem su napadnuti s leđa dok su mirno hodali Edmontonom. Agencije pišu da su svi prevezeni u bolnicu i da su dvije osobe kritično. Policija smatra da napadi nisu povezani s terorizmom te da su žrtve, "čini se, izabrane nasumce" jer su bila same i ranjive.

Pročitajte više