Petir: Plenković mi je nudio mjesto na listi, ali je tražio da uđem u HDZ

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

DANAS je posljednji dan za predaju kandidacijskih lista za izbor zastupnika u Europski parlament, Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste se mogu podnositi od 9 sati do ponoći, a do ponedjeljka navečer predano ih je 19.

Marijana Petir u ovom trenutku još nema dovoljno potpisa za predaju liste DIP-u. I dalje ih prikuplja, a broj zasad prikupljenih potpisa nije poznat.

Petir: Skupljamo popise, potpisi i podrška stižu sa svih strana

"Mi smo u fazi prikupljanja potpisa, građani su se počeli organizirati potpuno spontano i prikupljati potpise. Potpisi i podrška stižu sa svih strana. Dobili smo rješenje Grada Zagreba da nam se odobre tri lokacije za sakupljanje potpisa pa pozivam sve koji me žele podržati da daju potpise danas na Trgu bana Jelačića, na Cvjetnom trgu i na Trgu kralja Tomislava", kazala je za N1.

Objasnila je zašto izlazi s nezavisnom listom.

"Znate da sam dugo bila članica HSS-a, da me Krešo Beljak izbacio iz stranke jer sam se suprotstavila njegovoj tiraniji. Počeo je mijenjati vrijednosti stranke, tradiciju, uveo diktaturu proletarijata. Tako da sam ja ostala bez stranke."

"Plenković mi je nudio mjesto na listi, ali pod uvjetom da se učlanim u HDZ"

Potvrdila je da je bila pozvana na HDZ-ovu listu.

"Točno je da sam razgovarala s premijerom, ponudio mi je da budem na njihovoj listi, ali pod uvjetom da se učlanim u HDZ. Ja sam to odbila", rekla je Petir. 

Kaže da nije htjela pristati na kompromis. 

Ganuta je, kaže, podrškom

"Ja sam demokršćanka, zastupala sam narod - takva će biti i moja lista. Želim pokazati da se politika može voditi pošteno, bez kompromisa s kojima se ne možete poistovjetiti", zaključila je Petir.

Ganuta je, kaže, podrškom.

"Jako sam ganuta i želim zahvaliti svim ljudima jer većinu njih ne poznajem, koji su se ponudili, javljali i izrazili svoju podršku. Još prikupljamo potpise", poručila je Petir.

Pročitajte više