Petrina: Bilo je potrebno maknuti fokus s HDZ-a i žrtvovati nekoga poput Maje Šupe

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PRIMOŠTENSKI načelnik Stipe Petrina komentirao je za Dalmaciju danas uhićenje Maje Šupe, šibenske sutkinje koja je oslobodila Tomislava Horvatinčića. Također, ona je zamjenica predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a osumnjičena je za primanje mita.

Uz Šupe, uhićeni su i poduzetnik Blaž Petrović kojemu je za mito Šupe trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović. Oni su uhićeni u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Petrina na sudu s Majom Šupe

Podsjetimo, Petrina je 2005. i 2010. tužio Šupe zbog lažiranja spisa i falsificiranja zapisnika i zbog pokušaja ubojstva. 

"Dva puta sam protiv Maje Šupe podnosio kaznene prijave radi falsificiranja službenih dokumenata. Kada sam za vrijeme prvog suđenja Tomislavu Horvatinčiću na svom Facebooku napisao da će ga ona osloboditi, sutkinja Šupe me tužila i dobila presudu. Dakle, morao sam joj isplatiti 50.000 kuna, a s troškovima me sve ukupno koštalo oko 70.000 kuna. Hrvatski sudovi su to sve potvrdili i sada se slučaj nalazi na sudu u Strasbourgu", rekao je Petrina 2017. godine za Index.

Šupe je tužila Petrinu zbog izjava u saboru za koje je ona rekla da su kleveta, ali i zbog onoga što je pisao na društvenim mrežama. Petrina je u saboru govorio o korumpiranosti Šupe. Od njega je tražila 150.000 kuna odštete.

Petrina: Ne bi me čudilo da puste Šupe

Novinari Dalmacije danas pitali su Petrinu je li iznenađen uhićenjem Maje Šupe.

"Svi reflektori do danas su bili upereni na HDZ i Inu. Velike su sume u pitanju i bilo je potrebno maknuti fokus s HDZ-a i žrtvovati nekoga poput Šupe koja je profesionalni mrtvac. Ona ima 65 godina, zrela je za mirovinu. Ove dane ću objaviti detalje jednog zadarskog slučaja. U svakom slučaju, sada nije problem žrtvovati Maju Šupe i Zmijanovića koji se ogriješio u stranku. Sada se gleda kako epicentar javnosti maknuti s milijarde kuna i Ine koja je opljačkana.

Čovjek se zapita je li moguće da su donesene neke presude, no glavni je problem vertikala koja vodi s nižih na više sudova. U tekstovima se spominju i velike odvjetničke face. Ne bi me čudilo da ih puste", rekao je načelnik Primoštena za portal Dalmacija danas. 

 

Pročitajte više