Petrov o Karamarkovom preslagivanju: "Ako može brojati do 76, sva mu sreća svijeta bila"

Foto: Hina

U SPLITU se danas i sutra održava konferencija udruženja etičnih banaka iz Europe i svijeta, a jedan od gostiju je i drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Čelnik MOST-a tamo je kratko prokomentirao najave preslagivanja vlasti, koje planira HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom. Naime, u novoj jednadžbi za MOST ne bi bilo mjesta.

"Što se tiče brojanja, ako netko drugi može brojati do 76, sva mu sreća svijeta bila", kratko je prokomentirao Božo Petrov. Također je rekao kako u Hrvatskoj nedostaje etičkog razmišljanja i ponašanja.

Podsjetimo, raspad hrvatske Vlade počeo je Petrovljevim zahtjevom da Karamarko napusti Vladu, nakon izbijanja afere Konzultantica. On je to odbio, nakon čega je svađa počela poprimati sve jače razmjere. Situaciju je pokušao smiriti premijer Orešković, a kad mu to nije uspjelo, zatražio je ostavke obojice svojih potpredsjednika.

> Pala je Vlada: Kako je u samo jednom danu završena ova farsa

Dok je Petrov rekao kako je na to spreman, ako je to cijena stabilnosti, Karamarko je prijedlog rezolutno odbio. Umjesto toga, kreće na rušenje premijera, rekavši kako mu HDZ više ne vjeruje.

Karamarkov je plan preslagivanje, dok većina kulminaciju raspada Vlade vidi u neizbježnim prijevremenim izborima.

Pročitajte više