Peveca ispitala policija zbog sumnji da je varao poslovne partnere

KAKO piše Bjelovarski list Zdravko Pevec pozvan je na obavijesni razgovor u bjelovarsku policiju nakon prijave jedne tvrtke s kojom je poslovao. Navodno ga se sumnjiči da je izdavao mjenice bez pokrića te tako navodno oštetio poslovne partnere. Tvrtka koja ga je prijavila policiji je jedna od bivših dobavljača.

Prema pisanju lista, Peveca bi se moglo teretiti i za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Županijsko državno odvjetništvo u potrazi je za tajanstvenim poslovnim partnerom koji je trebao Pevecu pomoći s 300 milijuna eura kako bib se nastavilo poslovanje tvrtke. U istrazi sudjeluje i Interpol, a ispituje se vjerodostojnost ugovora kojim je Pevec pokušao odgoditi stečaj.

Stečajni upravitelj Peveca Darko Šket također je razgovarao s Državnim odvjetništvom, policijom i Poreznom upravom.

List navodi kako bi u postupku tužiteljima dodatni problem mogla predstavljati složena organizacijska struktura unutar poduzeća Pevec grupe. Neimenovani izvor tvrdi kako je upitno tko je s Pevecom upravljao i s kojim ovlastima. "Poznato je da je Zdravko Pevec osnivač i vlasnik Peveca Bjelovar. Primjerice, Pevec transporte osnovao je Pevec Bjelovar, ali Pevec transporti imali su drukčiju upravu od Peveca Bjelovar. To je prilično zamršeno klupko koje tek treba otpetljati", kaže za Bjelovarski list izvor.

Pročitajte više