Piero Marrazzo podnio ostavku i otišao u svetište na rehabilitaciju

TALIJANSKI političar i član ljevičarske Demokratske stranke Piero Marrazzo danas je odstupio s položaja predsjednika pokrajine Lazija. Do te odluke došlo je kada su u javnosti procurile informacije o njegovom intimnom odnosu s transseksualcem.

Policija je prošlog petka uhitila četvoricu karabinjera koji su političara pokušali ucjenjivati video snimkom na kojoj se vidi njegov bliski odnos s transseksualcem u njegovom stanu u Rimu. Skandal je zadao teški udarac najvećoj talijanskoj opozicijskoj stranci čiji je bio član. Piero Marrazzo predao je vlast svome zamjeniku, a vodstvo stranke preuzeo je bivši ministar Pier Luigi Bersani, prenose talijanski mediji.

"Otkinuo sve veze s politikom"

"Zbog svoje velike patnje beskoristan sam građanin Lazija. Uvijek sam radio za dobrobit zajednice i nadam se kako će se moj rad pamtiti unatoč mojim osobnim pogreškama", izjavio je Marrazzo. Tako je Marrazzo zbog seksualnog skandala "otkinuo sve veze s političkim životom".

U ponedjeljak zaprimljen je u bolnicu u Rimu gdje mu je dijagnosticiran visok stupanj akutnog stresa te mu je preporučen odmor. Luca Petrucci, njegov odvjetnik kazao je kako je Marrazzo otputovao u jedno svetište kako bi se oporavio.

Pročitajte više